Mac pro klavyesinde command tuşunu nasıl değiştirebilirim?

Selam arkadaşlar şuan işyerimde mecburi olarak mac pro ya geçmek zorunda kaldım kitlediler yani Apple dan nefret eden birisi olarak haliyle alışamıyorum. Önümde standart microsoft klavyesi var apple kalvyesinde ki command tuşunu(bu klavyede windows tuşu) ctrl olarak değiştirmek istiyorum ki kopyala yapıştırı eskisi gibi kullanabileyim bir türlü yapamadım. Ayrıca bu mac te ekstra masaüstü falan vardı sanırım onuda bir türlü açamadım bilen varsa yardımcı olabilir mi kırıp atıcam yoksa ( dipnot: Google ı kullandım)

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Kişisel alma ama mac'e windows kurmak ferrariye tofaş motoru koymaya benzer... Pc'den mac'e androidden ios'a geçen biriyim holiganlıksa holiganlık hiç geri dönmeyi düşünmedim. Eksiğini hissedeceğin bi kaç özellik için bir iki program kurar bir kaç güne alışırsın. Bence alışma sürecini bi dene yine olmuyorsa dilediğini yaparsın.

G

Mac cihazlar guzel ama isletim sistemi oyuncak. Bende mac var birak bootcampi komple windows var uzerinde mace gecemiyosun bile. Siz Windows kullanmayi beceremiyosunuz diye isletim sistemine laf atmaniza gerek yok. MacOS daha bebek Windows yaninda.

Murat Bozdemir 6 yıl

Tartışmaya girmeyeceğim kusura bakma

Günce Simsekel 6 yıl

Bakmadım, zaten tartışacak bir durum yok MacOS Windows'dan daha gelişmiş diyecek kadar çıldıran biri yoktur herhalde

Murat Bozdemir 6 yıl

Murat tek bir şey soracağım. Mac'te ekran görüntüsü Cmd+Shift+3/4 ile alınırken Windows'ta ekran görüntüsü almak için hala PrtScr yapıp paint'i açıp oraya mı yapıştırıyorsunuz?

Tolga Yorumcu 6 yıl

Tolga bunu yapma işte

Günce Simsekel 6 yıl

Ozellik deyince akla gelene bak

Murat Bozdemir 6 yıl

Murat peki bilgisayarı kapatıp yeniden açtığında hiç çıkmamış gibi bütün programlar açılıyor mu Windows'ta? Mac'te açılıyor da

Tolga Yorumcu 6 yıl

Murat aşağı yukarı aynı komutları iki işletim sisteminde birden kullanabiliyor musun?

Tolga Yorumcu 6 yıl

Günce neden ki?

Tolga Yorumcu 6 yıl

MacOS seviyorum desen anlayacam, tercih sonuçta güzel gözüküyor evet hakkını vereyim. Ama Windows ile MacOS'u özellik yarışına sokamazsın.

Murat Bozdemir 6 yıl

Ekran görüntüsü almak için Snipping Tool var. Onunla alıyorsun. İstersen kısa yola atar direkt kullanırsın. Evet bilgisayarı kapattığında aynı şekilde açılması milyon senelik özellik. Hibernate deniyor adına. Yani sen bilmiyorsun diye Windows kötü demek değil.

Murat Bozdemir 6 yıl

Ben Windows'da olup da MacOS'da olmayan özellik saymaya kalksam biz ölürüz yine bitmez bu konu.

Murat Bozdemir 6 yıl

Evet bu tartışma bitmez. Fanboyluğa girmeyelim hiç

Tolga Yorumcu 6 yıl

Ferrariye Tofaş motoru takmaya benzer diye bir yorum yapılırsa ne yazık ki insanların yanlış yönlendirilmemesi için düzeltme yapma hakkımız da olması gerekiyor bence. Windows Tofaş motoru ise MacOS bisiklet olur ancak.

Murat Bozdemir 6 yıl

Tolga Yorumcu Demekki bu tartışmalar böyle başlıyormuş. Bence mac'tir, başkası için windows, bi başlası ubuntu sever. Centos seven var sonuçta Bu böyle gider... Ben apple ailesini seviyorum ama işimi en iyi apple gördüğü için seviyorum. Burası bir yazılım grubu ve bu anlamda yazılım geliştirme sürecimi olumlu etkilemesi gereken tüm özellikler mac te fazlasıyla var. 1. Daha hiç format atayım yavaşladı demedim, takıldı, yanıt veremiyor, kapatılacak durumlarda ayda değil yılda bir olursa oluyor. 2. Kullandığım 3 sunucuda linux ve ister istemez mantıkları çok yakın olduğu için terminalde rahat ediyorum. 3. Touchpad 4. Meteor. Js in çoğu özelliği (ki uzunca bi süre windows desteklenmiyordu bile) geç güncelleniyor. 5. Telefon, tablet, tv el ele; gelen mesajı aramayı pcden karşılayabilmek çok güzel Ama en önemlisi takılmıyor, tık yok 50 tane tarayıcı, mamp, meteor, aptana, sublime, log viewer bilmem ne açıkken takılmıyor. Windows görse kendini siler o derece takılmıyor. Bill amca istifa eder, abowww öyle böyle takılmıyor. Ondan dolayı bu tartışmaya takılmamak istedim ama insanız işte takılıyoruz.

Günce Simsekel 6 yıl

Ben hackintosh kullanıyorum ondan olsa gerek, geçen gün sistem yükü 64'e çıktı

Tolga Yorumcu 6 yıl

1) Windows 10'u betasından beri kullanıyorum, hiç format atmadım. 2) Doğrudur, haklısın. Ama Windows üzerinde de aynı komutları kullanabilirsin. Windows'un subsystem özelliği var. 3) Mac cihazlar güzel demiştim zaten, ben de Mac üzerinden Windows kullanıyorum. 4) Senin MacOS'a özel yazılımların olabilir, haklısın bunda da. Ama bu Windows kötü demek değil tabiki, Windows'da olup MacOS'da olmayan milyon tane uygulama var. En son baktığımda 3DS MAX halen yoktu mesela. 5) Windows 10'da var yine. Sen iPhone kullandığın için büyük ihtimalle yine senin durumunda haklısın. Android veya Windows kullanıyorsan Windows'da da var aynı özellik. Takılmıyor konusunda iki sistemide kullanan biri olarak bence MacOS daha yavaş. Ben simgesini tıkladığımda hiçbir uygulama taskbarda zıplayıp durmuyor mesela. Bu biraz algı ile alakalı galiba.

Murat Bozdemir 6 yıl