Macos terminal ile linux terminal arasında fark var mı?

Merhaba değerli büyüklerim. Merak ettiğim bir şey var..

MacOs daki Terminal ve Linuxte kullanılan Terminal benzer mi? Aynı mı? Yoksa Terminal ve Windowsta ki CMD kadar uzaklar mı?

Apple ın Swift dilinde dikkatimi çekti bazı kütüphanelerde Linux desteği yazıyor. Yani bu ikisi kardeş mi? İkisi de Unix tabanlı biliyorum. Peki bu 2 sistemin ayrıştığı nokta ne? XNU mu? Darwin mi?

Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden. Bende araştırıyorum. Eğer bulduğunuz site vs olursa atarsanız çok iyi olur. Benim gibi merak edenlere de kaynak olur

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Bende bilmiyorum. İş biraz karmaşık. March diye bir kernel ve BSD den alınan karma bir kernel kullandığını biliyorum macOs un. Ama terminalin önemi gördüğüm kadarıyla aynı komutun aynı görevde kullanılması vs vs. Bu aklımda soru işareti yarattı onur abi zaten Unix benzeri falan diyorlar. Genelde de öyle geçiyor. Ama ortak noktaları var mı diye merak ediyorum bu 2 sistemin. Çünkü Swift dilindeki hiç bir şey Windowsta çalışmazken Linuxte nasıl çalışıyor merak ettim. Demek ki çok içten gelen bir benzerlik var diye bir beyin fırtınası yaptım kendimce. Burada bilgili büyüklerimden yardım almak için sordum. Birde genelde buradakiler daha bu tarz işlerlerle iç içe olduğu için en güncel bilgiyi onlardan alabilirim diye düşündüm.

E