Mahkemede kendi avukatlığını yapmak

Soru : Komplike olmayan bir davada kendi avukatlığımı yapmak istedim çıkıp yaşanan olayları baştan aşağı anlattım ama spesifik olarak kanunun şu maddesini şu satırını çiğniyor felan demiyorum sizce bu saygın bir davranışmı mahkeme salonunda hakimler ve savcılar karşısında ne kadar kabul görür bir avukata oranla çok daha az kazançlı çıkacağım aşikardır ama sizce ne kadar çok fark olur arada aydınlatırsanız sevinirim.
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
2
2 CEVAP

Mahkemedeki sıradan bir davaya savcı karışmaz. Hukuki bilginiz eksik. Kuvvetle muhtemel zararlı çıkabilirsiniz. Duruşmadaki samimiyetinizi anlatmışsınız ama hakim hangi kanaatte. Onu bilmiyoruz. Size karşı yapılan suçlamaların asılsız suçlama olduğu konusunu şahit delil vb dayanakalrla ispat ettiniz mi? Dosyanız hakkında hiç bir bilgisi olmayan kişilerden değerlendirme istemeniz bana saçma geldi.

B

Bende hukuğu yalayıp yuttuğumu idda etmiyorum zaten

Samet Ismaıl 3 yıl

Elime kesin kanıtlar var ise ben haklılığım samimi ise diyorum

Samet Ismaıl 3 yıl

Samet bey. Paylaşımızda kanıt delil sunup sunmadığınızı belirtemiştiniz. Hakimler sadece beyan bakmaz. Karşı tarafın iddialarını çürütmeniz, siz yapılan ithamlara karşı delil belge şahit gösterilmesi gerektiğini yorumumda belirmiştim. Hukuk usulünü bilip bilmediğiniz konusunda bilgi vermemişsiniz. Usule uygun davranmadıysanız davayı kaybetme riskiniz bile olabilir.. Dosyanız hakkında da bilgi sahibi değilim. Umalım ki her şey gönlünüzce olsun.

Bahadır Ekim 3 yıl

Ben hukukçu değilim. Ancak bir vatandaş olarak şunu söyleyebilirim ki; ben olguyu ne kadar iyi tasvir edersem edeyim, delilleri somutlastirip mahkemeye sunayım, bütün bunlar bir "hukuk dili" ile anlatılmadığı sürece hakkıyla bir karşılık bulmaz diye düşünüyorum.

Aynurr Sülgüel 3 yıl