Aşağıdaki masal kırmızı başlıklı kız masalının orijinal halidir.
Daha önce işaret ettiğimiz üzere bu hikâyenin kökenleri Alp Dağlarında ıssız bir bölgeye dayanıyor. Masalın amacı bizleri insanlar için yasak bazı şeylerin olduğu konusunda uyarmak. Efsanede başkahramanlarımız, yetişkin dünyasına yeni girmiş ergenlik döneminde bir kız ile menstrüasyon dönemini temsil eden kırmızı başlığıdır.
Bu genç kız, ailesinden bir emir alır: Büyükannene ekmek ve süt götürmek için ormandan geçmen gerek. Gördüğünüz gibi buraya kadar masalın versiyonlarında büyük farklılık yok. Ama her hareket ve imajı yorumlamamız gerek. Orman tehlike demektir. Gençler için riskli bir bölgedir, bir sınav olarak ortaya çıkmıştır ve bir çocuğun artık yetişkinler dünyasına girdiğini göstermektedir.
Bu ormandaki temel tehlike, kurt şeklinde kendini gösterir. Bu hayvan, vahşi ve mantıksız olanı sembolize eder. Kırmızı Başlıklı Kızımız bunu zaten bilmekte ve bu tehlikeyle yüzleşmek üzeredir. Genç kız, ormanı geçmeyi başarır ve neşe içinde büyükannesinin evine girer. Büyükannesi hasta olduğu için yataktadır. Bunların hepsi bildiğimiz masaldaki hikaye ile aynı. Ama buradan itibaren masaldaki farklılıklar başlıyor…
Büyük annesi kıza ekmekle sütü bırakıp mutfakta pişmekte olan etten yemesini söyler. Kırmızı Başlıklı Kız, büyükannesinin dediğini yapar ve iştahla eti yiyerek karnını doyurur. Sonra, büyük annesinin ikinci emrini yerine getirir: Giysilerini birer birer çıkarıp yakmalı, ardından kadının yanına uzanmalıdır. Genç kız bunu da yapar. Meraklıdır ama durumdan bir an bile şüphe etmez, bütün bunların ne kadar tuhaf olduğunu sorgulamaz ancak yatağa uzanmak üzere iken yanındakinin aslında kurt olduğunu görür. Kurt, kahkahalar içinde onu yanına alırken iştahla yediği etin aslında büyükannesi olduğunu söyler. Korkunç bir günah işlemiş, yamyamlık yapmıştır kız. Ardından kurt, Kırmızı Başlıklı Kız’ı yer.
Sembolizm her karakterde gizlidir: Kurt, cinsellik ve şiddet içeren dünyadır. Genç kızın yediği yaşlı kadın ise eskiyi yeniyle değiştirmek anlamına gelir. Aynı zamanda yeni olan, insanlığın en büyük küfürlerinden birini işleyerek aptal ve saf olarak gösterilir: Yamyamlık. Gördüğünüz gibi çocukluğumuzun en sevilen ve klasik masallarından birinin aslında karanlık bir tarafı var.
Subliminal mesaj; Bilinçaltı mesajı olarak tanımlanır. Reklamcılıkta kullanılan bir yöntem olan subliminal mesaj başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır
Soru: Hikaye, masal ve filmlerin arkasında ki subliminal mesajları biliyor musunuz?
Biliyorsanız paylaşır mısınız?
Boyle bi kanun yok o yuzden hukuk boslugundan yararlaniliyor