Matematiği anlayanla anlamayan arasında zeka farkı var mı?

Matematiği anlayanla anlamayan arasında zeka farkı var mı?
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
76
76 CEVAP

Beynimizin sağda ve solda farklı loplari vardır ; bilim insanlari bu loplarin birbirinden daha ileri olabilecegini ispatladı, bunlarin birinin digerinden fazla gelişmesi demek intural yetilerin kullanımını farklılaştırır. Mamafih matematik bu loplardan biri sayesinde daha iyi öğreniliyor olsa bile, bu durum sizin şu an düşündüğünüz ilkokul yahut lys yahut mühendislik matematiginin öğrenilmesini engelleyemez. Çünkü matematik kolaydır ( temeli olmayana zordur, ya da yok efendim meslek lisesine zordur falan demeyin çünkü bunu söyleyenler gercekten çalışmamış olanlardır )... Bu lopların ileri ya da geri oluşu matematik gibi basit bir dersi öğrenmeyi geri tutamaz zira bilimin çok daha dahiyane dalları vardır. Yani matematik bilmiyorum diyen kişi bunun altında temellikten başka bir neden aramasin.

O

Biraz yargılama yapmak gerekirse ben matematik yapamıyorum. Ugrastim ama anında sıkılıp bırakıyorum çünkü mantığını kavrayamiyorum. Mantığını kavrasan birakamazsin diyorlar. Bu durum beni hep zorlamistir. Okul hayatımı da oyle. Tembellik diyeceğim ama gerçekten yapamıyorum. Var mı öneriniz

Betül Köybaşı 6 yıl

Benim sizi yargılama hakkim yok ayrıca cocuklugumdan itibaren matematigim iyi olduğu için durumunuzu da net olarak kavrayamam, yalnızca bir dergide okuduğum bilimsel bir yazıyı konuyla alakalı olduğu için buraya hatirladigim kadariyla özet düştüm, mamafih ders olarak bakacaksak konuya; benimde ingilizcem uniye baslayana değin sıfırdı, çalışmaya başladığımda tıpkı sizin gibi hemen sıkılır kacardim lakin sonunda: "Nasil öğrenileceğini öğrendim" Şöyle ki; mesela bir işte çalışıyor ve 100bin dolar aylık alıyorsunuz. Lakin bu işte daimi olabilmeniz için iyi bir yabancı dile sahip olmanız gerekiyor... Bu koşullar altında İngiliceyi oturupta sıkılsa bile birakmadan çalışma durumunuz ne olurdu? Yani örnekten de anlayacağınız üzere ; kendinizi bir işi yapmaya ya da öğrenmeye zorunlu tutarsanız, o dersten sıkılmanızın yahut bir temelinizin olmamasının hiçbir önemi kalmaz.

Osman Pazaroğlu 6 yıl

Zorunda tutmak istemiyorum. Zevk almak istiyorum. Yani teşvik etmek daha mantikli bence. Mantığını kavrayan zevk alıyor

Betül Köybaşı 6 yıl

Ayrıca bildiğim ve duyduğum kadarıyla. Matematik zekası olan insanlarda dil öğrenme yeteneği fazla oluyormuş. Yani kabiliyeti olurmus

Betül Köybaşı 6 yıl

Mantığını kavrama konusuna çok takiliyorsunuz. Biraz ogrenmeye basladiginizda matematiksel mantigin ne oldugunu anlayacaksiniz zaten ( Bu mantık heh ben artik mat mantığını kavradim diyebileceginiz bir mantık degildir, kendimden örnek vereyim; lys de 50 mattan 50 sini de doğru cevapladim lakin bende karşıma cikacak her soruda doğru mantığı bulamayabilirim ) bu sizin çalismaniz ile alakalıdır, matematikten sıkılıp birakmak kolay elbet lakin bırakmamakta kolaydır. Ayrica zorunlu hissederek çalıştığınızda mantigini kavrayamazsiniz diye bir hususta yoktur.

Osman Pazaroğlu 6 yıl