Melek ismi neden kız çocuklarına konulur?

Allah melekler için bir cinsiyet ortaya koymamıştır aksine koyanlarıda eleştirmiştir aşağıdaki ayette bunlara örnek teşkil eder.
Zuhruf 19- Onlar Rahman'ın kulları olan melekleri de dişi saydılar. Acaba meleklerin yaratılışını mı gördüler? Onların bu şahidlikleri yazılacak ve sorguya çekilecekler.
Şimdi burda bizim düştüğümüz bir durumu dile getirmek maksatlı sizlere soruyorum melek ismini kızlara niye veriyoruz?

com-ecmp2fqyl6dmmv5udrra.jpg
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Melekler surekli Allah i tesbih eden ve emirlerini yerine getiren narin yaratiklar olarak hayal ediliyor sanirim. Bu narilikleri nedeniyle kiz ismi olarak kullaniliyor olabilir.
Ezrail, israfil gibi melekler oldugu biraz gozden kacmis gibi

S

Allah nasil tesbih edilir? Melekler Allahi nasil tesbih ediyor?

Ugur Cayci 6 yıl

Yuce yaraticinin kudret ve comertliginin karsisinda onun verdigi emirleri yerine getirmek ve onun yuceligini kendi lisaniyla ikrar etmek tesbihattir. Yoksa 99 adet boncugu elde cevirmek degil. O boncuklar Allah in yuce isimlerini 99 kez sasirmadan saymamiza yarayan bir aletten ibarettir. “Yedi semavat, yeryüzü ve içindekiler Allah’ı tesbih etmektedirler. Hiçbir varlık yoktur ki Allah’ı hamd ile tesbih etmesin. Lakin siz onların tesbihlerini anlayamazsınız." (İsra Suresi, 17/44) “Biz dağları Davud’un emrine itaatkâr kıldık ki, o dağlar ve toplu halde kuşlar sabah akşam onunla beraber tesbih ederler. Her biri Allah’a yönelir.” (Sad Suresi, 38/18 ve 19) “Görmedin mi göklerde ve yerde olanlar ve kuşlar saf saf Allah’ı tesbih etmektedirler. Her biri tesbihini bilmiştir. Allah onların yaptıklarından haberdardır.” (Nur Suresi, 24/41) Hz. Muhammet (as) geceleri cokca ibadet ederdi. Esi birgece onu yaninda gormeyince merak etti ve aramaya basladi. Karanlikta evde esini ararken secde halinde olan, ibadet eden peygamberimiz Hz. Aisenin ayagina takildi. Hz. Aise peygamberimize sordu ; Sen Allah (cc) in Resulu ve cennetle mujdeledigi kisisin. Neden sabahlara kadar zikir ve namazla mesgulsun ? Hz. Muhammet(as) ; Sukretmeyeyimmi ya Aise... Bedenen, fikren, ruhen yani tum benliginle teslimiyet ve Rabine yonelmek tesbihattir. Sadece melekler ve bilincli insanlar degil canli cansiz ne varsa yesbihat halindedir. Taslar, Yildizlar dahil hersey. En dogrusunu Allah(cc) bilir Allah hepimizin hidayetini arttirsin. Amin

Serdar Okdem 6 yıl

Serdar Okdem Yazdıklarınızdan hic birsey anlamiyorum. Acaba siz anliyormusunuz? Basit bir soru sordum. TESBIH ETMEK ne demektir?

Ugur Cayci 6 yıl

Ugur Cayci facenizi inceledim. Inancli ve Kur ana tabi paylasimlariniz var. Tesbihin anlamini bilmediginizden degil sorunuz Amaciniz nedir ?

Serdar Okdem 6 yıl

Serdar Okdem Cevap yok mu yani?

Ugur Cayci 6 yıl

TESBİH, Hakikatları ortaya koyarak, müşriklerin Allah adına attıkları İFTİRALARI TEMİZLEMEK demektir. Halen düşünmeyecek misiniz? Tesbih vakitleri ile SALAT vakitleri neden aynı diye? SALAT nedir ki bu TEMİZLEME gerçekleşsin? - 20 / Tâ-Hâ 130: Artık, ONLARIN SÖYLEDIKLERINE SABRET; GÜNEŞ'İN DOĞUŞUNDAN ÖNCE DE BATIŞINDAN ÖNCE de Rabbini överek TESPİH ET! GECENİN BAZI SAATLERİYLE GÜNDÜZÜN İKİ UCUNDA da TESPİH ET ki, hoşnutluğa erebilesin. - 50 / Kâf 39: Artık ONLARIN SÖYLEDIKLERINE SABRET ve GÜNEŞ'İN DOĞUŞUNDAN ÖNCE DE BATIŞINDAN ÖNCE de Rabbinin hamdiyle TESPİH ET! - İşte içinde TESBİH Geçen Ayetler: http://beta4.kuranmeali.eu/KokTranscript/SBḪ/53

com-02tvpypouy49b761oj9y.jpg

Ugur Cayci 6 yıl

Kur an dan ayet yazdim. Peygamberden kissa yazdim. Bir soz var "Sen nesoylersen soyle dinleyen kabiliyeti kadar anlar" diye Sanirim biraz caba sarfetmelisiniz

Serdar Okdem 6 yıl

Serdar Okdem Alamak istemiyorsunuz, onun icin ANLAYAMAZSINIZ diye tercüme ediyorsunuz. Hurafelerle de icini doldurmaya calisiyorsunuz. Böyle din olmaz! Allah anlayamayacagimiz hic bir konuyu bize acmaz. “Yedi semavat, yeryüzü ve içindekiler Allah’ı tesbih etmektedirler. Hiçbir varlık yoktur ki Allah’ı hamd ile tesbih etmesin. Lakin siz onların tesbihlerini anlayamazsınız." (İsra Suresi, 17/44)

Ugur Cayci 6 yıl

Ugur Cayci Insan cuz i akli ile herseyi tam olarak anlayamaz. Bazi seyleride hisseder kelimeyle ifade edemez. Bizim durumumuz eline aldigi bir serit metre ile hem boy, hem kilo, hem yogunluk, hem isi, hem surat vb.... Olcmeye calisan insanin durumu gibi. Insan bu acidan cok cahildir. Kuranda bizim anlayamayacagimiz, anlayacagimiz ve anlamak icin caba sarfetmemiz gereken konulara vurgular vardir. Burada akil sahiplerine isaret vardir, burada ilim sahiplerine isaret vardir, burada kalp gozu acik olanlara isaret vardir, Hic akletmezmisiniz gibi ayetler bize bunu hatirlatir. Aski hisetmeyene aski anlatmak nekadar mumkun olabilir ? Allah askiyla yanmayan bir insana tesbihat soz tekrarindan ibaret gelir. Butun bedeni ve ruhuyla Rabbe yonelmek ve Rabbe teslim olmak ! Fenafillah Kainatin ritmiyle ritmetmek, varlikta hic olmak, Takvayla yonelmek, Okyanusa damlayan su olmak, okyanus olmak Bazi konular bilgiyle bazilari sezgiyle bazilari hidayetle anlasilir. Sizi kucumsedigim ve kendimi yucelttigim gibi bir yanlis anlasilma olmasin. Fakat bu yolculuk herkesin sahsi yolculugudur Samimi olarak arayisa girene Allah da yardim eder, kulda yardim eder.

Serdar Okdem 6 yıl

Serdar Okdem Asıl sıkıntı nerede biliyormusunuz? Tanim ve dayanaklarimizi Allah vermis iken, baska tanim ve dayanaklar ariyoruz kendimize. Sonrada Zuhruf 44ü unutarak Zümer 3 ün muhatabi oluyoruz. Selamlar

Ugur Cayci 6 yıl

Aleykumselam, Hayirli yolculuklar diliyorum

Serdar Okdem 6 yıl