Militarizm için ne düşünüyorsunuz? çocuklar militarist mi yetişmeli?

Militarizm hakkında ne düşünüyorsunuz. Bana kalsa her çocuğu ilkokuldan sonra her yaz tatilinde askeri kamplara yollar eğitim verdiririm. Böylece çocuklarımız gereksiz zaman israfı, disiplinsizlik ve karşı cinse fazla bağlılık hallerinden kurtulacağına inanıyorum. Sizin bu konuyla ilgili düşünceniz nedir?

com-vq5os3xwzao7iqmv08iq.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
51
51 CEVAP

Küçük bir çocuğu şiddete yöneltmek, onu kirletmek, insancıl duygularından arındırmak ne kadar da acınası bir hayal. Terör örgütlerin küçük yaştan eğittiği çocuklardan ne farkı var.
Ayrıca kimse milliyetçi olmak zorunda değil. Ben milletimi severim ama bu ülke için şuanki durumda ne kendimi defa ederim ne de sevgilimin askere gitmesini isterim. Kaç yılda kaç kişi öldü. Neden? Ülke ileriye gitti mi, değdi mi insanların hayatlarını çalmaya?

E

İyi kimse asker olmasın. Herkes kardeş olsun. Işid bomba patlatmasın. PKK öğretmenlerimizi vurmasın. Ne güzel hayaller.

Emre Ateme 6 yıl

Herkes asker olsun demek, kimse asker olsun demekle aynı. Kimse asker olmasın dediğimi hatırlamıyorum, argumanıma alakalı bir karşı argüman sunun. Ayrıca asker sayısı gücü belirtmez, tüm halkı asker olan güçlü değildir, ilkel sayılır, önemli olan kullandığın teknoloji ve olabildiğine az askeri savaşa sokup az kayıp vermektir. Orta Çağ'da değiliz. Bir eğitimli, iyi silahlandırmış asker, 20li yaşlarda mecburen askerlik yapan insanlardan daha işe yarar.

Eliz Lena 6 yıl

Kirletmek?

Kayra Karana 6 yıl