Militarizm için ne düşünüyorsunuz? çocuklar militarist mi yetişmeli?

Militarizm hakkında ne düşünüyorsunuz. Bana kalsa her çocuğu ilkokuldan sonra her yaz tatilinde askeri kamplara yollar eğitim verdiririm. Böylece çocuklarımız gereksiz zaman israfı, disiplinsizlik ve karşı cinse fazla bağlılık hallerinden kurtulacağına inanıyorum. Sizin bu konuyla ilgili düşünceniz nedir?

com-vq5os3xwzao7iqmv08iq.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
51
51 CEVAP

Ben mesela Kemalistim ve benim gibiler daha savaştan çekiniyo belki doğru ama nedeni korkaklık değil emin ol genelde aydın kesim olduğumuz için çocukluktan beri ders dışında bir şey görmüyoruz ve hep iyi yerlerde okuyoruz doğal olarak bir vasıfsız kadar rahat canımızı riske atamıyoruz

D

Nasıl ayıyor sunuz? Neye göre aydın hissediyor ve aydın olduğunuzu iddia ediyor sunuz? Yani ülkemizde 12 yıl zorunlu eğitim alınıyor. İlaveten 4 yıl da üniversite okunuyor. Vatandaştan daha fazla ne okuyor sunuz? Aydın alımı nerede yapılıyor? Yıllık kontenjanı ne kadar? Bu dünya da herkes bencil ve kibirli sadece canının yanacağı eşiğe geldiğinde asıl yüzünü gösteriyor. Ve aydın olduğunu iddia eden korkaklar takımı hiçbir vasıfa ve cesarete sahip değiller. Yaşadığın ülkeyi savunamıyor isen aydın vb. Değil bilakis ödleksindir.

OzkAn Rayana 6 yıl

Hmm genel kültürünüz ve herhangi bir bilimsel alanda bilginiz faktör olabilir mi acaba?

Doruk Sayarer 6 yıl