Milliyetçilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Milliyetçilik, hümanizmi öldürür mü?

Milliyetçilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Milliyetçilik, hümanizmi öldürür mü?

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
45
45 CEVAP

"Teşkilat-ı Esasiye göre Türk vardır, Türklük vardır!. Başka bir şey yoktur! Açıkça söylemeliyiz! Bu yolda açık ve tereddütsüz yürümeliyiz! Bu yerlerde öz Türk haklarına sahip olmak isteyenler, Türk olmalıdır. Türk haklarından istifade edebilmek için Türklüğü benimsemek, Türk kültürünü kabul etmek, Türklüğü duymak, Türk menfaatlerini kendi menfaati yapmak, ona hürmet etmek, "Türk'üm" demek, Türklüğü harsiyla, hissiyle kabul etmek lazımdır! Bunları samimiyetle benimseyenleri, yapanları Türk sayarız! Kim olursa olsun..!"

Atatürk milliyetçiliği değerlidir diyorsanız Atatürk Milliyetçiliği tam olarak budur.
Geçmişi araştırmak için okumak gerek. Okumak için de bir yerlerden okunmaya değer kitaplar almak gerek. Aldığımız kitapların nereden alındığının bir önemi olmamalı.
Ve teknolojinin bu denli geliştiği bir çağda elimizin altındaki bilgilerden istifade etmek lazım gelir.
Elon Musk'lar Bill Gates'ler yetiştirelim derseniz size pkknın katlettiği öğretmenleri, etnik unsur ve kimliklere takılmayın söyleminden sonra Atatürk Milliyetçiliğinin değerli olduğundan bahsederseniz size bir hatırlatma yapmak durumunda kalırım ki buyrun;
"Milliyetin çok bariz vasıflarından biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve behemahal Türkçe konuşmalıdır..
Türkçe konuşmayan bir insan, Türk toplumuna mensup olduğunu iddia ederse buna inanmak doğru olmaz"
Başbuğ Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Bu minvalde objektif olarak, D&R'dan aldığım kitaplar ve teknolojinin bana sunduğu imkanlar dahilinde yaptığım araştırmalar sonucu diyorum ki

F