Mobbing durumunda ne yapmalıyım, hangi mercilere başvurulmalım?

İyi günler çalıştığım iş yerinde ağır şekilde mobbinge maruz kalıyoruz tazminatımizi vermeden bizi istifa ettirmenin peşindeler yardımcı olabilecek destek verebilecek kimsemiz var mı ?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Mobbing durumunda hangi mercilere başvurulmalı?

Mobbing’e maruz kalanlar ÇSGB, TBMM, Anayasa Mahkemesi, BİMER, Alo 170, Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu ve İl, İlçe İnsan Hakları Kurulları’na başvuru yapabilirler. Yapılan şikayet sonucu mobbing yapıldığını kanıtlamak için kamera kayıtları, e- mailler, kullanılan ilaç faturaları, verilen işlerle ilgili belge ve örnekler alınarak delil olarak sunulabilir. Çünkü yargıya intikal eden davalarda delil etkin bir yargılama için önemlidir. Kamu ve özel sektör ayırt etmeksizin tüm çalışanlar şikayet ve bilgi almak için 7 gün 24 saat ALO 170 Hattına başvurabilirler.

U

10 dakika önce 170 i aradım konuştum ilgileneceklerini söledi ler pazartesi -salı tekrar arayacağım inşallah bişiler çıkar

Emre Kızılgöl 6 yıl

Emre Kızılgöl isim falan istediler mi hocam?? Günde 12 saatten fazla çalışıyorum, 13 farklı işten sorumlu olmanın yanında bir de patronun şahsi işlerini yapmak zorundayım. Maalesef istifa da edemiyorum. Yani adımın öğrenilmemesi fakat durumun düzelmesini istiyorum.

Yavuz Ülgü 6 yıl

Tabiki isimv. S istediler yani kimin şikayet ettiği belli oluyor

Emre Kızılgöl 6 yıl

Emre Kızılgöl bizimkiler onu bulur üstad. Hiç kaçarı yok. Ben en iyisi başka işlere bakayım.

Yavuz Ülgü 6 yıl

Bulmaya gerek yok zaten SSK müfettişleri hakkınız da şikayet var şu Çalışanınız tarafından diye gidiyorlar

Emre Kızılgöl 6 yıl

Emre Kızılgöl süpermiş. Bunu işverene söylediklerinde eminim işveren şikayet eden çalışanının kademesini yükseltiyordur. :):) Saçmalıktan seçmeler olmuş.

Yavuz Ülgü 6 yıl

Ya bu genelde işten ayrılmak ve tazminatını almak için başvurulan bi seçenek yani memnunsan şikayet etmiyorsun işten ayrılmayı kafana koyduysan yapıosun

Emre Kızılgöl 6 yıl