Mucize nedir?

Mucizelere inaniyormusunuz, sizce nedir mucize...?

com-jhhtnjd43bu05izkqqbz.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
62
62 CEVAP

ahmed var ya yanlis itikatinizi destekleyebilme ugrunda ne idugu belirsiz sayfalardan peygambere iftira atiyorsunuz

C

Cem sen peygamber efendimiz mucize göstermemiştir diyorsun ama ayetler bunun tam aksini söylüyor. Vazgeç şu inattan. Esas itikat eksikliği budur. Ebu Cehil inadı.

Ahmet Cengo 6 yıl

Yukarida veridgim okadar ayete ragmen yani. ALlah allah ya

Cem Turkarslan 6 yıl

Dediler ki: “Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!” De ki: “Mucizeler Allah katındadır. Bana gelince, ben açıkça uyaran biriyim. Hepsi bu. ” Ankebut suresi 50 Dediler ki: “Bizim için yerden bir pınar fışkırtmadığın sürece sana asla inanmayacağız!” “Yahut senin, hurmalardan, üzümlerden oluşan bir bahçen olmalı. Onların aralarından şarıl şarıl ırmaklar akıtmalısın. ” “Yahut iddia ettiğin gibi göğü, parçalar halinde üzerimize düşürmelisin, yahut Allah`ı ve melekleri karşımıza dikmelisin. ” “Yahut altından bir evin olmalı, yahut göğe yükselmelisin. Ancak senin göğe çıktığına, okuyacağımız bir kitabı bize indireceğin zamana kadar, asla inanmayız!” De ki: “Rabbimin şanı yücedir. Ben, insan bir resulden başka neyim ki? ” İsra suresi 90-93 Dediler ki: “Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!” De ki: “Mucizeler Allah katındadır. Bana gelince, ben açıkça uyaran biriyim. Hepsi bu. ” Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır. Ankebut suresi 50-51 Küfre sapmış olanlar şöyle derler: “Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!” Sen sadece bir uyarıcısın ve her topluluk için doğruyu ve iyiyi gösteren bir önder vardır. Rad suresi 7 Eğer yüz çevirip gitmeleri sana ağır geldiyse, haydi gücün yetiyorsa, yerin içinde bir delik yahut gökte bir merdiven ara da onlara bir mucize getir. Allah dileseydi onları doğru ve güzelde birleştirirdi. Artık cahillerden olma. En`am 35

Cem Turkarslan 6 yıl

Allah akil fikir ayetleri okuma kabiliyeti versin

Cem Turkarslan 6 yıl

Ankebut 50. âyette öncelikle mucize göstermenin Allah'a ait olduğu, Peygamber'in görevinin ise insanları inanç ve amel hayatı konusunda uyarmak ve aydınlatmaktan ibaret bulunduğu bildirilmekte; 51. âyette ise çok önemli bir noktaya dikkat çekilmektedir: "Kendilerine okunan bu kitabı sana göndermiş olmamız onlara yetmiyor mu?" Kuran başlı başına bir mucize.

Ahmet Cengo 6 yıl

anlasilan size yetmiyorki, baksana peygamber bende mucize yok dedigi halde ona mucize pompaliyorsunuz

Cem Turkarslan 6 yıl

Kâfirler şöyle dediler: "Sen, bizim için yerden suyu kesilmeyen bir kaynak fışkırtmadıkça sana asla inanmayacağız. Veyahut hurmalıklardan ve üzümlüklerden senin bir bahçen olsun da ortasından şarıl şarıl ırmaklar akıtmalısın. Yahut söyleyip zannettiğin gibi, göğü başımıza parça parça düşüresin veya Allah'ı ve melekleri söylediğine şahit getiresin. Yahut altından bir evin olsun, ya da göğe çıkmalısın…” (İsra 90-93) Şöyle dediler: "Bu ne biçim peygamber ki, yemek yer ve sokaklarda gezer? Ona, beraberinde bulunup uyaran bir melek indirilseydi ya! Yahut kendisine bir hazine verilseydi veya besleneceği bir bahçe olsaydı ya!" (Furkan 7-8) O'ndan istenilen mucizeler çok absürt şeyler, mesela gökten yere merdiven döşenmesi, yanında yardımcı melekler, altın tepeler gibi. Bunlar olsa bile iman etmiyeceklerini bildiren ayet bile var. “Eğer biz onlara melekleri indirseydik, ölüler de kendileriyle konuşsaydı ve her şeyi toplayıp karşılarına getirseydik, Allah'ın diledikleri hariç, yine de iman etmeyeceklerdi. Fakat çokları bunu bilmezler.” (Enam 111)

Ahmet Cengo 6 yıl

Bu da peygamber efendimizin sav. Mucize göstermediğini ispatlamaz. O'da diğer tüm peygamberler gibi mucize göstermiştir. Tabi ki Allah'ın cc. İzni ile.

Ahmet Cengo 6 yıl

Ayetin en son kisminda peygamberin ben sadece bir insanim dedigi yeri kesmekde baska magrifet zaten ' Dediler ki: “Bizim için yerden bir pınar fışkırtmadığın sürece sana asla inanmayacağız!” “Yahut senin, hurmalardan, üzümlerden oluşan bir bahçen olmalı. Onların aralarından şarıl şarıl ırmaklar akıtmalısın. ” “Yahut iddia ettiğin gibi göğü, parçalar halinde üzerimize düşürmelisin, yahut Allah`ı ve melekleri karşımıza dikmelisin. ” “Yahut altından bir evin olmalı, yahut göğe yükselmelisin. Ancak senin göğe çıktığına, okuyacağımız bir kitabı bize indireceğin zamana kadar, asla inanmayız!” De ki: “Rabbimin şanı yücedir. Ben, insan bir resulden başka neyim ki? ” İsra suresi 90-93 neymis kafirler yerden su kaynagi cikartmasini istiyor, o ise ben bir insanim sadece diyor ama olurmu peygamber insanim diyebilirmi diger peygamberlerin mucizesi olurda bizimki altinda kalirmi bunun ver mehteri ver mehteri “Zevra ismi verilen bir yerde, üç yüz kişi kadar, Allah Resulü ile beraber bulunuyorduk. İkindi namazı için abdest almamızı emretti, fakat su bulamadık. Yalnız az bir parça su bulmamızı emretti; bulup getirdik. Mübarek ellerini içine batırdı. Gördüm ki, parmaklarından çeşme gibi su akıyor. Sonra, orada bulunan üç yüz kişinin tamamı gelip o sudan hem abdest aldılar, hem de su ihtiyaçlarını giderdiler.”[1] kaynak nedirki bizimki parmaklarindan fiskirtir suyu hadi ahmet hayilri geceler sana bu sacmaliklarla

Cem Turkarslan 6 yıl

Sanada cem . Hayırlı geceler.

Ahmet Cengo 6 yıl