Müdür öğretmenin ders vermesini kısıtlayabilir mi?

Müdür Öğretmene Girebileceği Ders Varken 21 Saatten Fazla Ders Vermiyorum Diyebilir mi? Yasalar ve mevzuat çerçevesinde inceledim. Sorunun cevabını baştan söyleyeyim tabiki de hayır....

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Kadrolu istekli öğretmene 30 saat ders verilmeden ücretli öğretmene ders verilemez deniyor. Peki bu görevlendirme öğretmen için de geçerli mi? Yani maaş karşılığını doldurmak için bi okula gidip o okulun kadrolu ogretmeninin alacağı ders saatini alabilir mi? Hatta geldiği okuldaki dersleriyle birleşince daha fazlası bile olabilir mi!!!

D

Görevlendirmeler ders saati üzerinden yapılır ve onay o şekilde alınır kaç saat görevlendirildi ise o kadar derse girer.

Ismail Aktoprak 6 yıl

Yani mesela hocam şöyle diyim. Bir hocanin kendi okulunda 10 saat dersi var. Gorevlendirme gideceği okulun 40 saat. Ordaki 40 saati 20-20 şeklinde bölüyorlar. Ve bir hocamızın 20 diğer hocamizin 30 saat dersi oluyor. Bu durumda kadrolu hocamızın itiraz hakkı yok mudur? Yasal bi durum mu bu?

Drya Karakale 6 yıl

Hocam normal olan okul müdürü görevlendirme isterken 10 saat istemesi gerekir ama milli eğitim bazen okul müdürü 10 saat istese bile 20 saat bu öğretmeni sana veriyorum diyebiliyor. Okuluna kaç saatliğine görevlendirme geldi ise başka derslerde olsa doldurmak zorunda okul müdürü

Ismail Aktoprak 6 yıl

Anladim hocam. Bu durumda ya okul müdürü 10 saatten fazla ihtiyac gostermistir ya da milli eğitim fazladan vermiştir. Teşekkürler bilgi için.

Drya Karakale 6 yıl

Hocam itiraz edebilir

Sedat Zümrüttepe 6 yıl

Ismail Aktoprak başka derslerle ibaresi nerede geçiyor ben yönergede göremedim

Sinan Kantekin 6 yıl

Hocam 20 saat görevlendirildi ise o okulda bir şekilde 20 saati doldurmak zorunda. Her şeyi yönetmeliklerde bulamayız.

Ismail Aktoprak 6 yıl

Sene başı müdürler kuruluna gitmeden önce müdürün müdür yardımcılarının kendi öğretmenlerinden resmi dilekçe alarak kaç saat derse girmek istediklerini belirlemesi ve buna göre iyi hesap yapıp dışarıdan o kadar saate öğretmen istemesi gerekiyor, yöneticiler bu hesabı yanlış yaparsa dışarıdan gelen öğretmene fazla ders saati yazdırırsa onu vermek zorunda kalır, ismail beyin dediği gibi, çünkü ders tamamlama ve ücretli görevlendirilmeleri makam onayı ile yapılıyor ve de uygulanıyor, müdür ve müdür yardımcıları oturup kendi okulunun öğretmenlerine ders saati dağıtımı yaptıktan sonra dışarıdan hangi branşta kaç saat öğretmen isteyeceğini çok iyi hesaplamalı fazla ya da eksik yazdırmamalı görevlendirme onayına.

Aziz Yüzsüren 6 yıl