Mülkiyet nedir mülkiyet kavramı nasıl ortaya çıkmıştır?

"Tarihte ilk kez bir toprak parcasinin etrafini çitle çevirip burası benim diyen ve buna inanabilecek kadar saf insanlar bulabilen ilk insan uygar toplumun kurucusu oldu. O zaman biri çıkıp çitleri söküp atacak, hendegi dolduraçak, sonrada insanlara sakin inanmayın bu sahtekara, meyveler herkesindir, toprak hickimsenin değildir ve bunu unutursaniz mahvolursunuz diye haykirsaydi ışte o adam insan türünü nice suçlardan, nice savaşlardan nice cinayetlerden kurtaracaktı. " Jean Jacques Rousseau.

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

com-2b676f4yxijyxzuw72i9.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

. Dünya yaşamının epsrisi bu değil mi zaten? Bir sürü din var evvela hristiyanlık musevilik İslam vs vs. Bunlar bile insanların topluluk olmasına sebeptir. Dini boyutundan bakarsak Dünya insanlar için hatalarıyla iyilikleriyle topluca bir deneme yeri değil midir? İnsanı bir başka insanla denersin toplumları da başka toplumlarla. Önemli olan karşılıklı sevgi saygı çerçevesi içinde yasamak denir insanlara, topluluklar için de aynisi geçerlidir. Bir buçuk milyar insan kendi içinde 200 devleti de 200 insana benzetip kendi içinde sınayabiliriz.

Bu yazıdaki gibi biri çıkıp dur sen ne yapiyosun toprak herkesindir diyerek durdursaydı emin olun o zaman olmayan simdi olurdu 1.5 milyar insan kendi içinde bölünürdü.

Anlatım ve yazım hatası olduysa kusura bakmayın.

M

toplu olmasın denmıyor kı yazıda sadece tum doganın herkese ait oldugu vurgulanıyor elbette toplum olabılırdı ama o toplumda dıger toplumları otekıleştırme olmasaydı, paylaşabılselerdı herseyı, o zaman sılahlara yada savaşlara gerek olur muydu?

Murat Vuslat 6 yıl

Savaşın olmasi toprakların bölünmesinden değil ki? İnsanin bitmeyen AC gözlülüğü. Sınırlar kalksa bir farkı olmayacak ki

Merve Ercann 6 yıl

Sorun devletlesmede değil insanda.

Merve Ercann 6 yıl

Paylaşma sorununu geçtim yine kan davası düşmanlık olurdu. İnsani duyguları yok edemeyiz

Merve Ercann 6 yıl

Aslında yazınındaana fıkrıbu. Devletleşme olmasın denmıyor. Zaten ınsanoglu tek bır devlet olabılır denıyor ve bu tek devletın ıcınde otekılestırme dıye bırsey olmayacak. Insanın doyumsuz ısteklerıne gem vurulacak. hayal kurmakda yasak degğil ya be ya

Murat Vuslat 6 yıl

Hayal kurmak yasak değil de bu yazının ne amaçla bir anda sosyal medyada parlatıldığı muamma

Merve Ercann 6 yıl

Merve Ercann sızce neden ?

Murat Vuslat 6 yıl

Bizcesi bende kalsın. Pek yeri değil gerek yok

Merve Ercann 6 yıl

pekı

Murat Vuslat 6 yıl