Nasıl yazılım öğrenebilirim? yazılım için kaynak tavsiyesi verir misiniz?

( Merhaba ben yazılımcı olmak istiyom da ..)
bilin bakalım ne eksik tabikii kaynak.

“ee kursa gitsene kardeşşşim” diyenleriniz olacak ama ben öncelikle Videolar veya hayat kurtaracak önemli notları edinip belirli bir alt yapı oluşturduktan sonra kursa gitmeyi düşünüyorum çünkü kurslar ateş pahası (3 ile 7 bin arası ) kursa alt yapım olmadan o kadar para gömmek istemiyorum çünkü o kadar param yok şimdi sizden ricam şu;

1- C# ( sharp ) konusunda uzman ya da daha önce eğitim alan bana da nasıl bir yol izlemem gerektiğini anlatacak bir cankurtaran var mıdır?

2- bu konuda elinde cd, kitap, vs iyi veya kötü bir kaynak olup da paylaşmak isteyen var mıdır?

3- “ya da gel kardeşim ben sana haftada 1-2 saat bir şeyler öğretirim gerisini sen getirirsin” diyebilecek arkadaşlar çıkarsa da ayrıca minnettar olurum çabuk öğrenir hiç yormam kendilerini.

Not: Konuyla alakalı YouTube ve Google dan faydalan diyecek olanlarınız da var, evet oldukça kaynak bir o kadar da şehir efsanesi o yüzden kafam aşırı derece karıştı ve buraya yazmaya, birebir eğitim alan birinden akıl danışmaya geldim.

com-wu1x2uoeo7ol59i93o7m.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Üniversite giriş sınavına (güncel adı her neyse) girip bilgisayar mühendisliği okumanızı ve son iki sene zorunlu dersler dışında seçmeliler arasından yazılım alanındaki dersleri seçmenizi öneririm.

U

Öyle bir imkanım şu an kesinlikle yok maalesef

Mahsum Ecm 6 yıl

Üniye hazırlanacağı 1 sene + okuyacağı en az 4 senede kendi kendine çok şey yapar. Okullar çok boş. Aşırı boş. Über boş. Hiçbir katkısı yok mühendis olmak için

Kübra Etker 6 yıl

Temel algoritma ve programcılık eğitimi almadan iyi bir yazılımcı olmak zor. Eh, kod yazılır da bakınca anlaşılıyor bilgisayar mühendisi mi yazmış yoksa yoldan geçen hevesli biri mi yazmış.

Uygur Yangin 6 yıl

İstisnalar elbette vardır, onlara saygım sonsuz.

Uygur Yangin 6 yıl

4 senenin 2 seneden fazlasi cop malesef okudum gsgagsva

Talip Karagenç 6 yıl

Talip Karagenç kuzenim de 6 senenin sonunda bunu söyledi “ boşuna okumuşum keşke bi kursa gitseydim “ diye

Mahsum Ecm 6 yıl

Ben de cerrah olmak istiyorum, öğretici video izleyerek bu isteğim gerçekleşir mi? Fakültenin yeri ayrıdır arkadaşlar. Temel orada atılır. Oradan sonrası kendini geliştirmek ile alakalı ama temelsiz bina olmaz.

Uygur Yangin 6 yıl

temeli kendi de atabilir internette video dolu. Unideki hocalarin ayri bir ozelligi mi var yok sadece neyi ogrenmesi gerektigini bilmesi yeterli. Okul sana diplomayi veriyor bu ilk ise alimda onemli kriter sadece.

Talip Karagenç 6 yıl

O zaman kapatalım üniversiteleri gitsin, ücretsiz belediye kursları ve YouTube Videoları bize yeter.

Uygur Yangin 6 yıl

sorun unide degil lanet mufredatlarinda ve egitim sisteminde. Diploma almak icin amele gibi 8 9 tane psikoloji sosyoloji ebesinin bilmemne derslerini almak zorunda kaliyoruz. Sosyallesmek icin bilmemne icin sartmis aklima geldikce sinirleniyorum, alan secmeliden cok zikkkim gibi dersleri aldirdilar. Çopun onde gideni suanki sistem. Diploma denen seyi almak icin cekmek zorundayiz

Talip Karagenç 6 yıl

Uygur, bana kalirsa onun da olmasi gerek. Gereksiz is yiginlarini uzerlerimize atmaktan baska hic bir ise yaradigi yok, asil istedigim seyleri yapamadim 4 sene boyunca. Kisilerin kendi ogrenmek istedigi seyleri kendileri belirleyip, ihtiyaclarina gore ogrenmeleri gerekiyor artik.

Caner Arpaç 6 yıl

Herkes bilim insanı olmuş herkes eleştirecek kıvama gelmiş okullara laf atar olmuş tabi devletin hatası bayburta oraya buraya Bilgisayar mühendisliği açarsan böyle olur

Cagri İnce 6 yıl