Nasır için ne önerirsiniz?

Arkadaşlar iyi günler, ayağımın altında nasır var ve canımı çok yakıyor bu konuda denenmiş kesin çözümünüz varsa bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. ...

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Nasırlar ortadan kaybolmuyor veya ağrısız olmamaya devam ederse, aşağıdaki terapiler yardımcı olabilir:
Kremler: özel kremler, ekstra kalın ciltli alanları yeniden nemlendirmek için tavsiye edilebilir.
Düzeltme veya çıkarma: Bir podyatrist (ayak doktoru), nasırın çevresini saran sert cildin bir kısmını ortadan kaldırabilir, böylece ortasından uzaklaştırılabilir.
Salisilik asit: Deri düzeltildikten sonra% 40 salisilik asit içeren bir yama uygulayabilir. Hastanın yamayı periyodik olarak değiştirmesi gerekecektir. Bir ponza taşı genellikle yeni bir yama uygulamadan önce ölü cildi ovmak için kullanılır.
Köpük takozlar: Bu, basıncı düşürmek için ayak parmaklarındaki nasırlara kullanılabilir. Bazen özel silikon kamalar kullanılabilir.
Antibiyotikler: Enfeksiyon riskini azaltmak için bir antibiyotik merhem reçete edilebilir.
Ortez: Bunlar, altta yatan bir ayak deformitesine sahip insanlara yardımcı olabilecek ısmarlama yastıklı ayakkabı insertleridir.
Kemik sorunu cerrahisi: Kemiğin cerrahi olarak hizalanması gerekebilir (nadir). (4)
Nasır için tedavi yöntemleri
Epsom tuzu: Ayak nasırının tedavisinde en kolay yollardan biri etkilenen bölgeyi Epsom tuzu ile karıştırılmış sıcak suya batırmaktır. Alanı yumuşatmaya yardımcı olur, böylece sert cildi fırçalamayı ve ayaklarınızı enfeksiyondan uzak tutmayı kolaylaştırır.
Elma sirkesi: Nasırın tedavisinde elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Asit yapısı sert cildi yumuşatır ve iyileşme sürecini hızlandırır. Bir pamuk topunuz elma sirkesine batırın ve nasırın üzerine bantlayın. Bir gece bırakın. Ertesi sabah, ponza taşıyla etkilenen bölgeyi pul pul dökün. Alanı nemli tutmak için biraz zeytinyağı veya hindistancevizi yağı uygulayın. Nasır yok oluncaya kadar günde bir kez tekrarlayın.
Karbonat: Karbonat, nasır için çok iyi bir çaredir. Doğal bir eksfoliye edici olarak çalışır. Karbonat tozu içindeki kristaller katılaşmış cildi pul pul dökmeye yardımcı olur. Ilık suyla dolu bir tepsiye üç yemek kaşığı kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırın ve ayaklarınızı en az 10 dakika kadar ıslatın. Ayaklarınızı yıkayın ve ponza taşıyla yumuşatılmış cildi fırçalayın. (5)

A

Limon: Uykuya geçmeden önce limon kabuğunun bir dilimi yaklaşık bir inç uzunluğunda ve ayak parmağınızın genişliğinde kesin. Nasırın üzerine bu limon kabuğunu yerleştirin, bir bandaj ile emniyete alın ve bir gecelik beyaz pamuk çorabı ile örtün. Nasır yok olana kadar her gece devam edin. Soğan: Bir cam kapta beyaz bir soğan dilimine beyaz sirke dökün. Gün boyunca kabı sıcak bir yerde bırakın, sonra yatmadan önce nasırınızı soğanla örtün. Uyurken yerinde tutmak için bir bandaj veya bandaj bandı kullanın. Nasır sabahları alınacak kadar yumuşak değilse, tedaviyi daha fazla yumuşayana kadar gece boyunca tekrarlayın. (6) Ekmek: Birçok kişiyi şaşırabilir ancak nasırlar için bir başka doğal bakım aracı da ekmektir. Ekmek, sirke ile birleştirildiğinde, deride nasırlardan hızlı bir şekilde kurtulmanıza ve cilt enfeksiyonundan uzak durmanıza yardımcı olabilir. Öncelikle, ayaklarınız birkaç dakika ılık suya batırılmalıdır. Bu çare kullanıldığında ayaklarınızın kuru olduğundan emin olun. Ekmeği ince dilimler halinde kesin ve her dilimi beyaz sirkeye daldırın. Dilimler nasırlardan etkilenen bölgelere yerleştirin ve bunları örtmek için bandaj kullanın. Hint yağı: Bazı doğal uçucu yağlar nasırlar için mükemmel ev ilaçlarıdır. Hintyağı da onlardan sadece biridir. Bu doğal yağ cildi çok nemli bir hale getirebilir ve cildi daha yumuşak ve daha beyaz yapar. Ayaklar birkaç dakika ılık suyla ıslatılmalı ve sonra önce bir ponza taşıyla törpülenmelidir. Ardından, bunları bir bandajla örtmeden önce bu alanların üzerine sürmek için birkaç hintyağı damlası damlatılmalıdır. (7)

Ahmet Kavascinay 6 yıl

Elma sirkesi: Elma sirkeli içine 4-5 aspirin tabletini ezin ve karıştırın. Bunu nasır üzerine uygulayın ve bir bandaj yardımı ile tutun. Gevşedikten sonra nasırın ovulması için ponza taşını kullanın. Aspirin salisilik asit içerir. Bu asit, nasırın ortadan kaldırılmasına yardımcı olan deride nem içeriğini arttırır. Mısır nişastası: Nem enfeksiyon yayarak nasırın durumunu kötüleştirir. Nemi emmek ve alanı kuru tutmak için parmaklarınız arasına biraz mısır nişastası serpebilirsiniz. Ananas: Küçük bir parça ananası kesip nasırın üzerine yerleştirin. Bir bandaj yardımıyla örtün ve bir gecede tutun. Nasır kaybolana kadar bunu bir hafta boyunca tekrarlayın. Kuru üzüm: 2-3 adet kuru üzümü alın ve yarı yarıya kesin. Etkilenen alana üzümün içini koyun. Bir bandajla tutun ve bütün gece boyunca saklayın. Nasır kayboluncaya kadar bu çareyi uygulayın. (8)

Ahmet Kavascinay 6 yıl