Ne uğruna savaş verilir? insanlar ne uğruna ölür?

Düşünerek cevap verin lütfen, amacım kimsenin savunuculuğunu yapmak asla değil. İçinizdeki ongargilar beni bir taraf olmakla suçlayacaktır belki ama düşünün lütfen;

Ne uğruna savas verilir? İnsanlar ne uğruna ölür ve neden çocukların uykulari bomba sesleri ile bölünür?

Buna verecek geçerli bir cevap var mi? Şimdi değil ne zaman bir savas görsem filler tepişiyor ve çimler eziliyor...

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
65
65 CEVAP

ülkeni, aileni, obanı, toprağını tehdit edenlere karşı savaşırsın. Toprak bütünlüğünü bölmek isteyenlere karşı savaşırsın. Genel olarak tanımı bu..
ama afrin operasyonu için soruyorsan, teröristlere karşı yapılan bir savaşo. Dağda taşta normal vatandaşın sığınağı mühimmatı olmaz.

S

Bak ne güzel söyledin terörist diye. Bu adamların eli armut toplamıyor kardesim. Terörist eylemler yaptıklarında belki sen belki ben canimizdan olacağız. Sorumlusu kim? Bizi öldüren teroristler mi yoksa o teröristlere saldırıp kızdıran ülke yöneticilerimiz mi ?

Ulaş Ayranpinar 6 yıl

Tabiki Teröristler

Alper Sevindik 6 yıl

zaten yıllardır saldırmıyorlar mı? Ülke yöneticileri konusunda haklı olabilirsin, ipe sapa gelmez savunulcak tarafı olmayan ülke yöneticileri daima suçludur. Ama konumuz o değil, pkk/pyd/ypg şeytan üçgenine yapılan her türlü mücadeleyi haklı ve yerli buluyorum. Bu üçlemeyi savunan kendini aydın, hümanist takılan tatlı su pıtırcıklarına da ifrit oluyorum. Legal yollarla askerine gidip 12 ay karda kışta hudut bekleyen askere illegal yollarla karşısında duran tüm çetelerin örgütlerin savunulcak tarafı yoktur çok da uzatmayayım işte.

Samet Yegün 6 yıl

Bak burda teröristin yaptıkları var. Ki bunlar başlangıcı eğer yılanın başını önceden ezmezsen ilerde başına daha çok iş açar. Bugün onların büyümesine göz yummak demek yarın evinde otururken kafana düşen bomba demek. Ayrıca yıllarca pkk ile masaya oturuldu pydnin ülkeden geçişine izin verildi vs. Sonuç ne oldu? Hiç bi zaman teröriste güvenemezsin bunu öğrenmemiz lazım önce

com-n17r19248hr9l2tzivf4.jpg

Ersel Babanoğlu 6 yıl