Ne uğruna savaş verilir? insanlar ne uğruna ölür?

Düşünerek cevap verin lütfen, amacım kimsenin savunuculuğunu yapmak asla değil. İçinizdeki ongargilar beni bir taraf olmakla suçlayacaktır belki ama düşünün lütfen;

Ne uğruna savas verilir? İnsanlar ne uğruna ölür ve neden çocukların uykulari bomba sesleri ile bölünür?

Buna verecek geçerli bir cevap var mi? Şimdi değil ne zaman bir savas görsem filler tepişiyor ve çimler eziliyor...

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
65
65 CEVAP

Son olarak...
Hiçbir diktatör savaş çıkarmadan gitmez. Kanla beslenen sermaye şimdide alakası olmadığı topraklara girme çabası içindedir. Yanına aldığı İSİS (daiş) devşirmesi çetecilerle ittifakı zaten Türkiye’nin uluslararası arenada ne kadar yalnız olduğunu gösteriyor.

U

Alakası olmayan derken abd yi kasdetmiyorsun herhalde. Bizim tabiiki de alakamız var komşu ülke olarak. Kimse yanıbaşında mafya ile işbirlik halinde bir komşu istemez. Ypg nin afrinde ne işi var. Afrin ne zamandan beri ypg nin oldu. Planlı göç ile ypg kendi toprağı yaptı biz görüyoruz o planı. Başkasının si.... Yle gerdege girilmez.

Turgay Çilingir 6 yıl

YPG senin sınırından geçip Suriyeye girerken birader önlerine geçip engel olacaktın burdan atmakla olmuyor bu iş, birde Salih Müslim'i ağırlarken Ankara engel olacaktın konuşmakla cidden olmuyor pardon yazarak, şimdi düşün PKK İran veya Suriye de eylem gerçekleştirdi oralara dadandı sonra o ülkeler kalkıp senin sınırına girdi PKK ile savaş için sen o zaman ses etmeyeceksin, biraz beyinizi zorlayın la zor değil sen kaş yapayım derken yanına cihatçıları alıp savaşırsan göz çıkarırsın umarım anlamışsındır ve ayrıca sen dibinde ki PKK terörünü 35 senedir bitirmemişsin kalıp sınır dışında terörist avlıyorsun! Bu operasyon sadece oy almaya yarar ki görüyorum bunu başarıyorlar bir daha ki operasyonda seni de görmek isteriz sıcak evinde uyurken bordo klavyelilik yapmakla olmuyor al eline silahını koş savaşa ne suçu var emir altında ki askerin sen ve senin gibiler gitse eyvallah! Hadi eyvallah

Uğur Akyavuz 6 yıl

Ypg nin afrinde ne işin var. Neden, kime karşı silahlaniyorsun sen önce bunu açıkla. Eğer senin derdin isid olsaydı esad in teklifini kabul ederdin. Ama senin derdin işid den kalan toprakları ele geçirmek. Kendine ait olmayan topraklara abd yi de bu topraklara sokarak devlet kurmak. Sakin bana isid deme. İsid belli kim tarafından kurulduğu. Ne amacı yürüttüğünü beyni olan görüyor merak etme. Hükümetin çok suçu var durumun buralara gelmesinde ama devletin bu refleksi göstermesi kacinilmaz. Hükümetin yanlış politikalari beni ve devleti bağlamaz. Bu harekatı ya doğru bulursun yada laf cambazligina gerek yok. Ayrıca 18 ay tank şoförlüğü yaptım. Devlet cagirsin yine yaparım.

Turgay Çilingir 6 yıl

Tamam

Uğur Akyavuz 6 yıl