Neden Avrupa'da bazı ülkelerde trafik soldan akıyor?

İngiltere ve diğer bazı Ülkelerde trafiğin soldan akma sebebi nedir?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
50
50 CEVAP

Fransız İhtilali sırasında ihtilalin liderlerinden Maximilien Ro-bespierre ‘de muhtemelen Papa’ya jest olarak Parislilerden yolların sağından gitmelerini istedi. Bir süre sonra aslında kendisi de bir solak olan Napolyon ordularındaki ikmal arabalarının yolların sağından gitmeleri emrini verdi ve işgal ettiği her ülkede de bu uygulamayı hayata geçirdi.

İngiltere hiçbir zaman Napolyon tarafından işgal edilemediğinden İngilizler yolun solundan gitme alışkanlıklarından vazgeçmediler. Avustralya Hindistan gibi tüm eski sömürgelerinde de bu usulü devam ettirdiler.

H

Bir kısmı doğru, bir kısmı yanlış ... Yada eksik diyelim

Hakan Hediye 6 yıl

Eksik galiba

Hüsnü Adiloğulları 6 yıl

Sadece bu kadarını biliyorum

Hüsnü Adiloğulları 6 yıl

Ingiliz şövalyeleri vaktinde insanlar arasında çatışma çok oluyormuş o kadar ki bir elleri hep kılıcında gezerlermiş insanların büyük bir kısmı sağlak olduğu için yolun solunu kullanır karşıdan gelecek potansiyel rakiplerini kılıç tarafında tutarlarmış yani sol yanları yolun dışına silah kullandıkları sağ tarafları yolun orta kısmına ve dolayısıyla rakibe bakarmış.. Bunun devamlılığı yolun solunu kullanma alışkanlığı oluşturmuş... Devamında anlattığınız Napolyon konusu doğru

Hakan Hediye 6 yıl

Tesekur ederim

Hüsnü Adiloğulları 6 yıl

Papaya jest konusunu anlayamadım. Yolun sağından gitmek nasıl bir jest anlamına geliyor?

Mehmet Çubukcu 6 yıl

Hakan Hediye evet bende bu şekilde biliyordum hatta biz değil siz tersten gidiyorsunuz diyorlar

Hilmi Geyik 6 yıl