Neden fen lisesi mezunları hep doktor oluyor?

Hiçbir patentli üretim yapamayan Türkiye'de en yüksek puanlı öğrenciler tıp fakültelerine doluyor. Ne için? Aile hekimi olmak için. Ahvali şerait!
FEN liseleri sadece tıp fakültelerine öğrenci yetiştiren yerler haline geldi. Okulun adı FEN, mezunlarının FEN'le alakası yok.
Fen yani bilim Matematik demektir. Matematiğe dayalı olmayan bilim boş laftan ibarettir. Herhangi tıp kitabını aç. 1 tane matematik denklem var mı?
Bilimin dili matematiktir ve evrenseldir. Matematik bilmiyorum ama bilim yapıyorum diyen boş konuşur. Her zaman her yerde!
Geleceğin mühendislik sektörü olan "yazılım" tamamen matematikten oluşuyor ama FEN LİSESİ doktor yetiştiriyor.
Eğitim sistemi baştan aşağıya yeniden dizayn edilmeli.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Fen matematik değildir fizik kimya biyoloji dir
Tip fak kitaplarida biyoloji ağırlıklidir. Bunu ogrenmeniz lazim

L

Bilimin temel taşı matematiktir. Tıpın biyoloji olduğunu kendiniz söylemişsiniz zaten. Fen demek salt biyoloji demek değildir. Ben de bunu söylemeye çalışmıştım zaten. Bilimin bu kadar geniş bir yelpazesi varken niye en zeki öğrencilerimizi mühendisliklere değil de tıpa yönlendiriyoruz?

Kadir Yrl 5 yıl

Matematik temel taş değil araçtır... Fizik kimya biyoloji ana yemekse matematik çatal kaşıktır hocam.

Eda İra 5 yıl

Tarihe damga vurmuş filozofların bilim adamlarının çok iyi matematikçi olmaları tesadüf mü acaba? Matematiği salt dört işlemden ibaret mi görüyorsunuz?

Kadir Yrl 5 yıl

Aç mı kalsın adamlar yemek yiyorlar. Çatal bıçak kullanıpta kullanmayı öğrenecek kadar zekiler. Tabiki salt dört işlem değil araç dememi neden küçümsediniz araç gereçsiz iş yapmak, bilim yapmak zorlaşır. Lakin tüm bilimlerin temel taşı görmeniz fazla iddialı olmuş başta balık olmak üzere bazı yemekler çatalsız yenir.

Eda İra 5 yıl

Yorumlayamayan, neden sonuç ilişkisini kuramayan, karşılaştıkları problemleri analiz edip pratik çözümler üretemeyen, olaylara farklı açılardan bakamayan, çok yönlü düşünemeyen bir bilim adamı olabilir mi? Bu özellileri, kişiliği kazandıran şey matematiktir. Matematik nedir halen bilmiyoruz ve biz ona sadece bir ders olarak, fizik kimya biyolojideki hesapları yapmak için bir araç olarak gördüğümüz için eğitimde de bilimde de bir adım ileriye gidemiyoruz

Kadir Yrl 5 yıl

Bu yazdığınız özellikler doktorlarda var Hekimlik sadece sadece rapor yazmak değildir çok basite indirgemissiniz. Hastalığı tanı ve teşhis uygun tedavi hele de cerrahi girişim acil müdahale bunların hepsi neden sonuç /analiz /sentez/pratik ve yaratıcı çözüm bulmayı içerir. Bi cerrah düşünün ne kadar emar ultrasonografi vs olsa da insan kapalı kutu içini açtığında karşılaştığı şey farklı olabilir o esnada acil bi durum çıkabilir vb Haksızlık ettiğinizi düşünüyorum

Özlem Kavi 5 yıl

Ben matematiğin aslında ne olduğunu ve insana ne kazandırmayı amaçladığını anlatmaya çalışmıştım. Matematiğin bir ders olarak görülmemesi gerektiğini, tüm bilim dallarının temel taşı olduğunu nedenleriyle anlatmaya çalışmıştım. Bu bahsettiğiniz özellikler her branş için lazım olan şeylerdir ve iyi bir matematik eğitimiyle bu yönlerini geliştirmeyi başaranlar her meslekte daha başarılı olurlar

Kadir Yrl 5 yıl