Neden fen lisesi mezunları hep doktor oluyor?

Hiçbir patentli üretim yapamayan Türkiye'de en yüksek puanlı öğrenciler tıp fakültelerine doluyor. Ne için? Aile hekimi olmak için. Ahvali şerait!
FEN liseleri sadece tıp fakültelerine öğrenci yetiştiren yerler haline geldi. Okulun adı FEN, mezunlarının FEN'le alakası yok.
Fen yani bilim Matematik demektir. Matematiğe dayalı olmayan bilim boş laftan ibarettir. Herhangi tıp kitabını aç. 1 tane matematik denklem var mı?
Bilimin dili matematiktir ve evrenseldir. Matematik bilmiyorum ama bilim yapıyorum diyen boş konuşur. Her zaman her yerde!
Geleceğin mühendislik sektörü olan "yazılım" tamamen matematikten oluşuyor ama FEN LİSESİ doktor yetiştiriyor.
Eğitim sistemi baştan aşağıya yeniden dizayn edilmeli.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Burda eğitim sisteminden kasıt, salt müfredat düzenlemeleri değil. Devletin kendine şunu sorması lazım; benim neye ihtiyacım var ve bu ihtiyacımı giderecek meslekler nelerdir, nasıl bir müfredatım olmalı, bu müfredatı uygulayacak olan öğretmen nasıl olmalı, ne şekilde yetişmeli, yetiştirmek istediğimiz öğrenci profili nasıl olmalı, onlara ne vermeliyiz, onlardan ne istemeliyiz? İşin ekonomik kısmı da önemli tabi ki. Kimsenin gelecekle ilgili kaygısının olmaması lazım ve bunu da yine sağlayacak olan devlettir. Bilim ile ilgili devlet kurumlarında istihdam alanları yaratılmalı, kurumların sayısı ve çeşitliliği arttırılmalı. Öğrenciler, maddi manevi hiçbir korku yaşamadan, puanının yettiği değil, istediği yapabildiği mesleği tercih etmeli ve biz öğretmenler de rahat bir kafayla onları düzgün bir şekilde yonlendirebilmeliyiz bu sayede.

K