Neden fen lisesi mezunları hep doktor oluyor?

Hiçbir patentli üretim yapamayan Türkiye'de en yüksek puanlı öğrenciler tıp fakültelerine doluyor. Ne için? Aile hekimi olmak için. Ahvali şerait!
FEN liseleri sadece tıp fakültelerine öğrenci yetiştiren yerler haline geldi. Okulun adı FEN, mezunlarının FEN'le alakası yok.
Fen yani bilim Matematik demektir. Matematiğe dayalı olmayan bilim boş laftan ibarettir. Herhangi tıp kitabını aç. 1 tane matematik denklem var mı?
Bilimin dili matematiktir ve evrenseldir. Matematik bilmiyorum ama bilim yapıyorum diyen boş konuşur. Her zaman her yerde!
Geleceğin mühendislik sektörü olan "yazılım" tamamen matematikten oluşuyor ama FEN LİSESİ doktor yetiştiriyor.
Eğitim sistemi baştan aşağıya yeniden dizayn edilmeli.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Yeni mezun olan bir doktor 8 veya 9 bin tl maas alabiliyor.(aile hekimleri gibi). Fakat yeni mezun olan hangi muhendis ise baslar baslamaz bu parayi alabiliyor. Mesele sadece ekonomik boyutuyla ilgili.
Ogretmenlerin maasi 10 bin tl olsaydi tip fakultelerine degil de egitim fakultelerine ogretmenlik meslegine ragbet olacakti tum mesele bu..

İ

Bu yazıya ek olarak yeni mezun bir doktorun iş bulması daha kolay ve garanti...

Yılmaz Terler 5 yıl

Dogrudur is bulma kaygisi yok. Atanma derdi. Kpss derdi gibi tum asamalardan gecmemesi de ayri bir avantaj tabi sagliyor.

İzzettin Fakıoglu 5 yıl

Tamamen duygusal yani... Dogru tespit

Ali İmgin 5 yıl

Aynen hocam.

İzzettin Fakıoglu 5 yıl