Neden fen lisesi mezunları hep doktor oluyor?

Hiçbir patentli üretim yapamayan Türkiye'de en yüksek puanlı öğrenciler tıp fakültelerine doluyor. Ne için? Aile hekimi olmak için. Ahvali şerait!
FEN liseleri sadece tıp fakültelerine öğrenci yetiştiren yerler haline geldi. Okulun adı FEN, mezunlarının FEN'le alakası yok.
Fen yani bilim Matematik demektir. Matematiğe dayalı olmayan bilim boş laftan ibarettir. Herhangi tıp kitabını aç. 1 tane matematik denklem var mı?
Bilimin dili matematiktir ve evrenseldir. Matematik bilmiyorum ama bilim yapıyorum diyen boş konuşur. Her zaman her yerde!
Geleceğin mühendislik sektörü olan "yazılım" tamamen matematikten oluşuyor ama FEN LİSESİ doktor yetiştiriyor.
Eğitim sistemi baştan aşağıya yeniden dizayn edilmeli.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Matematik bir bilim degildir. Su matematikcilerin egosu da beni benden aliyor. Fen bilimleri fizik kimya biyoloji astronomi ve tıptır. Yani tıp fen liselinin dogal olarak tercih edecegi bir bolumdur

S

Fiziksel cisimlerde yüzeyler, hacimler, doğrular ve noktalar vardır. Yüzeyler, hacimler, doğrular ve noktalar cisimlerden ayrılmak suretiyle matematiğin konusu haline gelirler. Bilim yapabilmek için matematiğe mutlak bir gereksinim vardır. Matematik eğer bir bilim değilse pozitif bilimlerin tüm dayanakları çöker. İlimde kanıtlı olma, deneylenebilme ve deneysel durumların yorumlanabilmesi esastır. Sen eğer matematiği, basit bir şekilde, kurgular üzerine kurulu o halde bilim olamaz dersen ve günümüz bilimlerinin de bir matematik ile çerçeve kazandığı aşikar ise aksi halde tüm bilim sistemi çökmüş sayılır. Kaldı ki bizim konumuz da zaten matematik değil bu paylaşımda. Not: Matematikçilerin ego yapmalarına sebep olacakları bir eziklikleri olmadığından dolayı sizi sizden alacak bir durum da yok ortada.

Kadir Yrl 5 yıl

Matematik bilimdir desek bile fen bilimi degildir. Dolayisiyla fen liselinin tip okumasi matematik okumasindan daha normaldir. Ayrica ego yapmalarinin sebebi ortada. Matematik ozurlu ogrenciler ve toplum algisi. Matematik yapabileni zeki saniyoruz yapamayani aptal

Selma Korkusuz 5 yıl

Ben zaten fen bilimidir demedim ki. Konumuz biraz yön değiştirdi galiba farklı bir yola girdi. Zeki öğrencileri sadece tıpa yönlendirerek onların da ilke olarak bizim de geleceğimizi niye mahvediyoruz diye sorgulamak sorgulatmak istedim sadece. Meslek ya da branş kıyaslamasına girmedim ve girmek gibi bir niyetim de yoktu. Yanlış anlaşıldım galiba

Kadir Yrl 5 yıl

Tıp fakultesini kazanacak bir cocuk zaten yuzde 1lik dilime girmistir ki pek cok muhendisten daha iyi matematik bilir. Tabi ki gencler is olanaklarini ve meslegin statusunu dusunecek. Bundan 10 yil once en yuksek puanli bolumler lise matematik ogretmenligi ve endustri muhendisligiydi. Egitim gozden gecirilmeden once is imkanlari gozden gecirilmeli

Selma Korkusuz 5 yıl

Eğitim sisteminden kastımın me olduğunu zaten anlatmıştım yorum kısmında. Salt müfredat değil bahsettiğim şey. Ülkenin eğitime bakışı, öğrencilerin gelecekleriyle ilgili kaygı tanımamaları için iş olanakları, imkanlar oluşturulmalı. Ülkeyi kalkınıracak olanların başında mühendisler gelir.

Kadir Yrl 5 yıl