Neden fen lisesi mezunları hep doktor oluyor?

Hiçbir patentli üretim yapamayan Türkiye'de en yüksek puanlı öğrenciler tıp fakültelerine doluyor. Ne için? Aile hekimi olmak için. Ahvali şerait!
FEN liseleri sadece tıp fakültelerine öğrenci yetiştiren yerler haline geldi. Okulun adı FEN, mezunlarının FEN'le alakası yok.
Fen yani bilim Matematik demektir. Matematiğe dayalı olmayan bilim boş laftan ibarettir. Herhangi tıp kitabını aç. 1 tane matematik denklem var mı?
Bilimin dili matematiktir ve evrenseldir. Matematik bilmiyorum ama bilim yapıyorum diyen boş konuşur. Her zaman her yerde!
Geleceğin mühendislik sektörü olan "yazılım" tamamen matematikten oluşuyor ama FEN LİSESİ doktor yetiştiriyor.
Eğitim sistemi baştan aşağıya yeniden dizayn edilmeli.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Bilimi düşünen var mi ki bilime matematige yönelip ne yapsın çocuklar aile hekimliği garanti meslek refah düzeyi de gayet iyi.
Bir söz var ya hani
IMAM O.... CEMAAT .... MIS.
Sistem de aynı bu yönde. Cemaat ne yapsın imam dogruyu gostermedikten sonra.

H

Toplumu da sistemi de devleti dr yöneticileri de yönlendirecek olan biziz ama. Ne zaman ki yalakalılığı bırakıp eğriye eğeri doğruya doğru dersek o zaman gerçek öğretmen ve gerçek vatansever oluruz. Bu kafayla devam edersek eğer dünya ülkelerinin çok gerisinde kalıp beş on yıla kadar sömürge haline geleceğiz.

Kadir Yrl 5 yıl

O konu da sonuna kadar dediğinizi destekliyorum. Asıl sıkıntımız toplumca birlik olamamak. Eğitim açısından da bu böyle ögretmenler branş siyasi görüş arkadaş sendika o bu su hep kamplaşma var. Sırf a sendika kazanım yapmasın diye b c sendikaları olaya çomak sokuyor. Tüm ögretmenler birlik olsa hak da alır eğitim de de istediği müfredatı sistemi getirir

Hüseyin Artsin 5 yıl