Hiçbir patentli üretim yapamayan Türkiye'de en yüksek puanlı öğrenciler tıp fakültelerine doluyor. Ne için? Aile hekimi olmak için. Ahvali şerait!
FEN liseleri sadece tıp fakültelerine öğrenci yetiştiren yerler haline geldi. Okulun adı FEN, mezunlarının FEN'le alakası yok.
Fen yani bilim Matematik demektir. Matematiğe dayalı olmayan bilim boş laftan ibarettir. Herhangi tıp kitabını aç. 1 tane matematik denklem var mı?
Bilimin dili matematiktir ve evrenseldir. Matematik bilmiyorum ama bilim yapıyorum diyen boş konuşur. Her zaman her yerde!
Geleceğin mühendislik sektörü olan "yazılım" tamamen matematikten oluşuyor ama FEN LİSESİ doktor yetiştiriyor.
Eğitim sistemi baştan aşağıya yeniden dizayn edilmeli.
Kadir Yrl
K
Sadece fen lisesi mezun öğrenciler tıp fakültesine giriyor demek yanlış bence. Fen bölümü öğrencileri tıp ı seçiyor, mühendisliği seçiyor.. Zeki öğrenci ayrımı yapmakta yanlış, çalışan- çalışmayan öğrenci var
Fen liseleri zeki sayısalcı öğrenciler için en üst mertebedir lisede. Biz bu zeki öğrencileri tıp fakültelerine yönlendirerek diğer sayısal alanları boş bırakıyoruz ve bu durum ilerde ülkemiz için ciddi sıkıntıya sebep olacak. Anlatmak istediğim durum buydu. Mühendislik seçenler dr elbette var ama ya idealist olanlar ya da tıpı tutturamayanlar tarafından tercih ediliyor. Ileriye dönük kaygılar da bina sebep oluyor tabiki de. Bu kaygılarını giderecek devlet planlamaları yapılırsa eğer bilimde de sıçrama yaparız. Çok zeki biyologlar fizikçiler kimyagerler mühendisler de devletin hizmetine girmiş olacak. Başka türlü, diğer dünya ülkelerinin çok fazla gerisinde kalıp sömürge durumuna düşeceğiz bu gidişle.
Öğrencilerin önüne abuk subuk, öğrencinin kişiliğine yapısına beynine aykırı onlarca ders koyduğumuz için çalışan çalışmayan öğrenci ayrımı yapmak zorunda kalıyoruz. Zorlamayla dayatmayla başarı yakalanamaz yakalansa da, düşünemeyen, sorgulayamayan, hayal gücü zayıf, pısırık, ezik ama çok çalışan bireyler yaratmış oluyoruz sadece. Turkiyedeki eğitim sistemi zeki öğrencilere göre değil