Neden kadınlar yönetimde yer alamıyor, cinsiyetin kariyere etkisi nedir?

az önce, canlı yayında, bir bankanın kurucu genel müdürü, çalışanların % 53 nün kadın olduğunu söyledi..
ama yönetim kademesine gelince, bölge müdürleri dahil, 70 üst düzey yöneticinin sadece 8 inin kadın olduğunu söyledi...
yani %11....
1- kadınlar üst düzey yönetici neden olamıyorlar, yeterince zeki değiller mi..?
2- bankalarda kadınlar, halk ile yüz yüze gelinen noktalarda, insanların aileye duydukları saygıyı, sosyal açlıkları, cinsel açlıkları kullanılarak, kabul etmeyecekleri işlemlere itiraz etmeleri engellenip, anlamadıkları sözleşmelere imza atmaları sonucunda masraf, sigorta, işletme havale ücreti vs gibi haksız kazanç elde etme amaçlarına alet mi oluyorlar..?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Kadınların birçok doğal engeli var. Evlilik yaptığı, çocuğuna baktığı için işinden ayrılmak zorunda kalan kadın sayısı oldukça fazla. yöneticilerin yeri zor doldurulduğundan o pozisyona yükseltilmesi oldukça riskli. Ben işveren olsam kadın yönetici seçmezdim. Ancak şöyle bir gerçek var: Kadınlara bu görevleri yükleyen ataerkil sistem.

N

Nişanlı diye işe alınmayan kadınlar var ülkede. Sonra "Kadınlar yetersiz mi?" ya da " Kadınlar duygusal, ondan." deniyor.

Begüm Haysev 6 yıl

Eh ne diyecekler ki başka? Biz kadınlara haksızlık yapıyoruz mu? Kimse yoğurdum ekşi demez.

Nihal Seğmen 6 yıl

Kesinlikle.

Begüm Haysev 6 yıl

kısmen bu etkende var tabi... Kısmen

Kemal Anaç 6 yıl

Kısmen? Beni duygusuz addeden birçok erkek tanıdım. Genellemeleriniz zihniyetiniz gibi ataerkil.

Nihal Seğmen 6 yıl

Kadınların çelik gibi iradesi, kararlılığı vardır. Çabuk büyürüz, sorumluluktan kaçmayız, hızlı kararlar almak zorunda kalırız genelde. Aynı zamanda insanlık konusunda çok ilerideyiz. Dünyayı kadınlar yönetse ne savaşlar kalırdı ne de aç insanlar.

Nihal Seğmen 6 yıl

evet kısmen... Selin Sayek bökenin çocuğu yok mu...?

Kemal Anaç 6 yıl

Bir süredir iş görüşmelerinde nişanlı mısın, evlenecek misin gibi sorular alıyorum. Evet desem ikinci asamaya geçemeden "Biz sizi ararız." diyecekler çünkü kadının evlilik izni, yılını doldurduysa evlilik nedeniyle ayrılmak istese kıdem tazminatını vermek zorunda olacak, bunlarla uğraşmak istemiyor. Bir de hamilelik izinleri var tabii.

Begüm Haysev 6 yıl

Hepimizde aynı potansiyel var işte. Beni kanıtlamış oluyorsun örneğinle.

Nihal Seğmen 6 yıl

banka genel müdürü kadın var... Çocuğu yok mu..?

Kemal Anaç 6 yıl

ben kısmen dediğimi kabul ediyorum sadece..

Kemal Anaç 6 yıl

Selin hoca akademisyen. Onun tabii olduğu kurumlar ve kanunlar farklı. özel sektör şirket çalışanıyla karşılaştırıyorsunuz.

Begüm Haysev 6 yıl

İstediğini kabul edebilirsin. Aksini beklemiyorum zaten. Neyi ne kadar kabul ettiğin gerçekleri değiştirmiyor maalesef.

Nihal Seğmen 6 yıl

babadan şirket sahibi olmayıp, ceo olan nadir kadın yok mu...?

Kemal Anaç 6 yıl

Duygusalmışız da karar veremezmişiz de... Ne giyeceğini eşine sormadan karar veremeyen irkek kadınlarab. K atacak tabii ki ne yapacak?

Nihal Seğmen 6 yıl

Kadın dediğin ile başlayan tanımlamalarınızın hepsi ataerkil zihniyetinizin ürünü.. Bilin yani. Kendinizi pek eşitlikçi görüp hayatınızda rolleri tamamen kendi düşünceniz ile belirlediğiniz güdü ataerkil zihniyet. Gerçek değil, sonradan öğrenmeleriniz ile oluşmuş durumda.

Nihal Seğmen 6 yıl

konu benim fikrimin illede doğruluğu değil... Banka genel müdürünün sunduğu veriler çerçevesinde kadınların iş hayatındaki durumuna ve insanları dolandırmada kullanılmalarına dikkat çekmekti...

Kemal Anaç 6 yıl

Kadınların iş hayatındaki konumunun bu durumda olmasının esas nedeni erkekler )

Begüm Haysev 6 yıl

Bu ülkenin bakanlarından biri "Kadınlar iş aramazsa işsizlik azalır." dedi, hatırlatmak gerek

Begüm Haysev 6 yıl

Elbette, görüntü olarak kadın daha "saygın" bir kurum imajı çizer. Her türlü bizden faydalanıyorsunuz. Sonra omo kodonlor doygosol safsatalarınızın arkasına gizliyorsunuz. Çok müphem bir konu değil yani.

Nihal Seğmen 6 yıl

Hakeza bu gönderiye yorum yapmayacaktım. Ancak yine bildik saçmalıklara başvurmuşlar.. Zorla feminist nasıl yapılırı gösteriyorum size.

Nihal Seğmen 6 yıl

ben yazmadığım, savunmadığım vede başkalarınca kullanılan kalıplaşmış ifadelerden sorumlu değilim... Aslında hiç bi şeyden sorumlu da değilim... İnsan olarak gördüğüm bir duruma neşter vurdum... Herkes bakış açısına göre vede algıladığı kadar, düşünebildiği kadar yorumlar.. Bana ne

Kemal Anaç 6 yıl

Ben de direkt isim vermedim zaten. Kim alınmak istiyorsa üstüne giysin.

Nihal Seğmen 6 yıl

haaa... İçini döktün yani... Başka yerde şiştin... Bize patla

Kemal Anaç 6 yıl

Çok iyi noktaya değinmişsiniz hocam, bu hatalı sistem yüzünden kadınlar arka planda kaldı ve medeniyetin ilerlemesi yavaşlamak zorunda kaldı.

Ahmet Dnçr 6 yıl

Gönderi senin ben ne yapayım yahu? Bu gönderiyi açarken tahmin edemediysen ihtimalleri, nerelere gidebileceğini o senin eksiğin oluyor. Beni ilgilendirmez sonuçları

Nihal Seğmen 6 yıl

Kadınların da erkekler gibi olduğunu kabul etmediğimiz sürece burnumuz pislikten kurtulmayacak. Almanya en güzel örneği sanırım. Tarihinin en güçlü ve en akılcı zamanlarını yaşıyor olabilir.

Nihal Seğmen 6 yıl

Kesinlikle, daha İngiliz imparatorluğunu başlatan Kraliçe Elizabeth ve Rusya'yı geliştiren Büyük Katherina gibi örnekler de var. Bir tek bizde ve ortadoğu ülkelerinde kadın liderler az hatta neredeyse yok.

Ahmet Dnçr 6 yıl

olanları kabul ediyorum kendi adıma...( madem olay kişiselleşti, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.. ) ama posttumda bir kaç konuyu birleştirmiştim... Kadınlar yetersiz dedim mi ben....? Ataerkil eşeğe erkil derken nereye gidiyoruz...

Kemal Anaç 6 yıl

Bu konu sistemden bağımsız ele alınamaz, kadınlar ile erkekler aynı koşullar altında olduğunda kim daha zeki kim daha akıllı değerlendirmelerini yapmak daha mantıklı olacaktır.

Ahmet Dnçr 6 yıl

Kişiselleştirmeden genel yorum yapmıştım halbuki. 2. sorun için tek cümle yeterli ki yorum da yaptım. Diğerleri 1. sorun ve yorumlarda gördüklerim içindi.

Nihal Seğmen 6 yıl

kısmen dedim diye bana patladın durdun... Neresi genel..

Kemal Anaç 6 yıl

Patlamak? Patlamak değilo. Patlasam yerinde duramazdın.

Nihal Seğmen 6 yıl

allaaaa alllaaaaaa... Çattık yaaaaa...

Kemal Anaç 6 yıl