Neden Python öğrenmeliyim?

Arkadaşlar Python'nun kolay öğrenilmesi dışında neden Python seçeyim? Birde Python perfomans konusunda kötü diye duymuştum doğru mu ?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Python performansı kötü olsaydı nasa envanterine girmezdi

G

Paralel programla hemde

GS Serhat Baskın 5 yıl

aslina bakarsan, ornegin biyoenformatikte, cokca python kullanilir.. Nereden biliyorsun diye soracak olursan, paralel hesaplama merkezinde calisiyorum.. Cogu python kutuphanesi, zaten c/c++ ile yazilmis olanlarin wrapperidir. Diger dillerle yazilmis uygulamalarin yaninda, python ile yazilmis olan ve superbilgisayar uzerinde kosan pek cok uygulama var. Paralel network arabirimi dedigin seyi tam anlayamadim.. Biz burada Infiniband kullaniyoruz.. Infiniband, fiziksel ag altyapisi, sistemler arasinda 40 Gbit/sn hizinda haberlesmeyi sagliyor.. O altyapiyi kullanan kutuphaneler var. Ornegin Openmpi. Openmpi c/c++ ile yazilmis bir mesajlasma kutuphanesi. Infiniband ya da normal ethernet uzerinden de calisabiliyor. Python uygulamasinin openmpi ile calismasi icin, python kaynak kodlarini openmpi kullanacak sekilde yeniden derliyoruz.. O zaman elimizde mpi adli bir modul oluyor. Bu modulu kullanarak, sistemler arasi haberlesmeyi sagliyor, algotritmamizi paralel yazabiliyoruz.. Uzun zaman once kendi yuksek lisans tezimde yazdigim simulasyonu python ve mpi ile yazmistim. http://manap.se/tez adresinden bakabilirsiniz.. Paralel programlama konusunda detay isterseniz biraz daha anlatabilirim tabii ki..

Ilker Cevher 5 yıl

Sonuç olarak pyhton kusursuz diyebiliriz o zaman

GS Serhat Baskın 5 yıl

saf python ile yazilmis pupyMPI var. Ping pong testlerinde openmpi iyi gorunurken allgather gibi collective operasyonlarda neredeyse ayni sonuclari almislar.. Makalenin yazarlari Rune Bromer, Frederik Hantho, Brian Vinte.

Ilker Cevher 5 yıl