Neden sorgulamalıyız?

Evrende en büyük ziyan sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir. Einstein..

Neyi ne kadar sorguluyorsunuz yaşamınızda? Birileri düşünsün bizim yerimize, arastirsin bulsun, yada yeni bir yol açsın biz arkasından gidelim diyenlerden misiniz?

com-siqy734u14fyawqwzndd.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Arkadaşlarımın paylaştığı bir bilgiyi, bir resmi hemen araştırıyorum. Doğru mu, daha detay var mı filan... Bu site de okuduğum bir bilgiyi hemen araştırmaya başlıyorum. Neler öğrendim neler... Zaten burada bulunma amaçlarımdan biri de bu aklıma gelmeyen bilgilerle karşılaşmak ve çok ilgimi çekenleri araştırmak. Maalesef itiraf edeyim ki Türkçe kaynaklara pek güvenmediğimden genelde yabancı kaynakları tek tek araştırıp çevirip okuyorum. Türkçe haberler mesela.. İki haber ajansı var. İkisi de bazen birbirinden haber de paylaşıyor. Sonra bu çığ gibi yayılıyor ama bir bakıyorsun yabancılara fotoğraf bambaşka bir konudan veya olaydan bahsediyor. Bu yüzden her şeye şüphe ile yaklaşır oldum ve bu böyledir kesin demiyorum artık.

M

Ne gibi?

Mehtap Çabuk 6 yıl

Sorgulamak insan tekamulunun başlangıcıdır kanımca. Peki yeni öğrendiğiniz ve doğruluğunu sorguladiginiz bilgiyi paylaşıp, yansıtmaya çalışıyor musunuz?

Murat Vuslat 6 yıl

Evet burada paylaşıyorum hatta kaynak ta veriyorum.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Arkadaşlarımı da öyle ... Uyarıyorum fotoğrafla konu çarpıtılmış deyip kaynak gösteriyorum. Hemen siliyorlar paylaşımlarını...

Mehtap Çabuk 6 yıl

Yada başka birşey sorayım size.. Yıllardır doğru bildiğiniz ve sorgulanmasını bir tabu olarak gördüğünüz bir konuda yeni bilgiler öğrendiniz. Ne yapardınız?

Murat Vuslat 6 yıl

İşime yarayacak bilgileri not tutarım. Kitap okurum. Konusunda uzmanlara sorum daha fazla bilgi edinmeye çalışırım. 20 seneden fazladır ajanda tutuyorum. Gelecek planlarımı hayatıma dahil etmek istediklerimi. Dünyayı gezmek istiyorum mesela... Kültürünü, güncel yaşamlarını yemeklerini gezilecek yerlerini araştırıyorum. Pinterestte de tekrar faydalanmak istediğim sayfaların linklerini biriktiriyorum.

Mehtap Çabuk 6 yıl

mantığıma yatarsa fikrimi değiştiririm. Ama sağlam delil lazım. İçime kurt düşer ve ben onu çıkarana kadar uğraşırım.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Ha bir de çok film seyrederim. Hayal gücümde sınır tanımıyorum.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Ben dusuncemi korkardim yazmaya bu site de hiç korkmuyorum mesela

Fatmagül Ardanuç 6 yıl

Bence korkmayın. Hepimiz aynıyız. Yani hepimiz insanız ve hata meğilliyiz. Öğrenip devam ediyoruz işte...

Mehtap Çabuk 6 yıl

Meryem hanimin yorumu sandim kusura bakmayin o biliyo nedenini...

Fatmagül Ardanuç 6 yıl

Olsun önemli değil.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Fatmagül Ardanuç ben de

Meryem Haşimoğlu 6 yıl