Neden yaşamalıyız?

Yaşam, sizce neden sürdürülmeli?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Anlık mutluluklar için neden hayatımız boyunca o kadar acıya katlanmak zorundayız? Hangi mutluluk kendini uzun süre hissettirdi? Mutluluğa alışması 10 saniye, acıya alışması 10 yıldan fazlayken, neden hala yaşam? Ayrıca ben sadece bireysel yaşamdan değil, genel olarakta soruyorum. Yani 2. soru olarak, neden insanlık sürdürülmeli?

M

Dostum, öyle bir şey yok. İnsanlık sürdürelecek diye bir şey yok. İnsanlık bir gün evrimin sıçraması için zaten yok olacak. Sen bazı düşünceleri kalıplastirmissin. Hiçbir şeye katlanmak zorunda değilsin.

Batuhan Almila 5 yıl

Acılara katlanmayıp nasıl bulabiliriz mutluluğu?

Mehmet Tutanel 5 yıl

Göreceli bunlar. Acı, mutluluk vs. İnsan bir fikirden ibaret ve bir sonra ki süreci salt düşünceden ibaret olacaktir. Yanı sıktır et neyin acısı bu? Mutluluğu da arama çünkü yok. Göreceli olan bir şey gerçek değildir. Gerçekte gerçek değil.

Batuhan Almila 5 yıl

O zaman insan neden sabahları uyanmalı? Niye hala nefes alıp bu dünya da her alıyoruz? Gerçeğin gerçek olmadığı, mutluluğun göreceli olduğu ve mutlak mutluluğun hayal olduğu bir dünya da insan neden yaşam sürdürür? Cahil için bu önemli değildir ama böyle konuları sorgulayan bir insan, nasıl yaşam da kendi yerini bulup sistemi kendine kabul ettirebilir?

Mehmet Tutanel 5 yıl

Ben bira içmeye gidiyorum, bak bunun için yasayabilirsin. İyi geceler

Batuhan Almila 5 yıl

Afiyet olsun.

Mehmet Tutanel 5 yıl