Obsesif kompulsif bozukluk'a (OKB) ne iyi gelir?

ARKADAŞLAR YARDIMINIZA İHTİTACIM VAR! Öncelikle merhaba ben 2 senedir OKB (obsesif kompulsif bozukluk) tedavisi görüyordum doktor kontrolünde ilaçlarımı bıraktım fakat nöbet şeklinde tekrar etmeye başladı ve hayatımı çok kötü etkiliyor bu hastalığı geçiren atlatan önerisi olan varsa lütfen yardım etsin. Çaresiz kaldığım için yazdım kusuruma bakmayın alakasız olduğunu biliyorum ama çok zor durumdayım.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Psikolojik olarak bi müddet sonra etkisini bırakıyor ama bedensel olarak hep kalır hastalik

I

Aciklama yapabilirmisiniz Bedensel olarak nasil kaliyor

Merci Gürpınar 6 yıl

Beyninde kalıcı hasarlar oluşuyor aşırı dalgınlik geçici hafıza kayıpları sürekli unutkanlık gibi bu da ilaçların beyinde bazı hücreleri öldürdüğünü dolayi oluyo mesela bazılarında vücudun duygu hormonları bile farklı salgılanarak izleniyor.

Isa Esenyel 6 yıl

Bedensel olarak hastalik hep kalir.. Bana gore hastalik gider fakat ilaclarin yan etkisi kalir ve buda kalici olacagina inanmiyorum.. 13 yasindan 20 yasina kadar okb illetine yakalanmisligim var ve doktora asla gitmedim.. Kendiliginden gecti cok zordu fakat kayboldu sanirim bir hormonun az veya cok calismasi veya yok olmasindan kaynakli olabilir cok girmeyeyim detaya hala bilmezler bizomkiler. Geldi gecti bitti. Cok fazla aldirmamak lazim zaten olay fazla miktarda rituellere onem vermek anlam katmak fakat bunun onune gecebilmek icin kesinlikle vucut beyin ne yapmani soyluyorsa tersini yapmandir.. Bununla ilgili yurtdisinda bir tv programinda izlemistim ve hatta okbli olup ve gectigini o programdan ogrenmisitm.. Cok ilginc..

Merci Gürpınar 6 yıl