Öfke nedir? Öfke kontrolü nedir? Öfke anında neler yapılabilir?

Öfke nedir? Öfke kontrolü nedir? Öfke anında neler yapılabilir?
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Bazi teknikler var. Icinden 10 a kadar saymak derin nefes alip vermek gibi. Acikcasi kisiye ve neye ofkelendigine cok bagli. Kisi kendisi en iyi yontemi bulmali. Ofke yanlis kararlar yanlis cumleler kurdurabilir. Yanlis davranislara sebep olabilir. En basit yontemi. Bu konu beni biraz sinirlendirdi ben bi sakinlesip tekrar geleyim yaniniza diyip sure almak olabilir. Sakinlesilmiyor ise baska bir gune otelemek. Siklikla neye ofkelendiginizi gozlemleyin. Konu ayni ise o konuda biraz arastirip fikirleriniz neden catisiyor anlamaya calisin. Her konuda ofke var ise kimlere ofkelendiginizi gozlemleyin ayni kisilere ofkeleniyorsaniz kisilerin sizi ofkelendiren davranislarini anlamaya ve onlem almaya calisin. Her seye herkese ofkeleniyor iseniz fizyolojik sorunlar olabilir. Kan tahlilleri seker insulin problemleri gibi etkenleri sorgulayin. Ofkelendiginizi anlamaya baslamak dahi ofke kontrolu konusunda caba harcadiginiz anlamindadir. Muhakkak basarirsiniz.

A

Emeğinize sağlık Atilla bey

Tunahan Tatlidil 6 yıl

Ben de cok cabaladim Tunahan kardes. Ve fakat bu toplumda bu kadar sessiz sakin kaldiginda seni yanlis degerlendirmeye basliyorlar. Haksiz misin diyorlar. O yuzden maalesef cumleleri dogru kullamayi ogrenmek de ofkeden uzak tutuyor insani. Bazi luzumsuz insanlarin garip kelimlerine cevap verememek te ofke yapiyor.

Atilla Okuroğlu 6 yıl

Siz sağlam karakterli biriniz... Baskalarının ne düşündüğünüde takmayın kafanıza. Siz haklı olup kendinizi muhatabınıza karşı savunduysanız gerisinin pek bir önemi yok bence

Tunahan Tatlidil 6 yıl

Kesinlikle Tunahan kardes. Onore ettiniz umarim layigimdir. Zaten zaman en degerli hazine onu hak etmeyenlerle gecirmemek gerek.

Atilla Okuroğlu 6 yıl