Öğretmenlerin en büyük sorunu ingilizce bilmemesi mi?

Ne zaman eğitimden anlamayan insanlar ha bire eğitimle oynamaya kalksa sonuç öğretmene patlamak oluyor. Şu fotoğraftaki zat az önce dedi ki, öğretmenlerin en büyük sorunu İngilizce bilmemesi bu yüzden eğitimi etkiliyor bu faktör dedi.
Tabi canım kesinlikle öyledir. Zaten sistem mükemmel ama İngilizce olmadığı için eğitim mahvolmuş. Boş konuşan ne kadar çok şahıs var bu ülkede.

com-29zz3tgmw5r88xkujyjy.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
87
87 CEVAP

Birisi bu kör cahile, eğitimin temel taşının öğretmen olduğunu öğretsin.

G

Eğitimin temel taşı öğretmendir fakat, ''Taş yerinde ağırdır'' diye de atasözümüz var. Öğretmen kendini, kendi varlığını, bir ülkenin kaderini tayin ettiğini bilmeli. Sırf makam yada çeşitli beklentiyle yanlışa sessiz kalmamalı. Hakkını arayamayan, sormayan, sorgulamayan bir öğretmenin yetiştirdiği nesil kendine benzer. Susar ve yanlışa sessiz kalırsa, doğruyu görmek, göstermek için gayret etmezse; Birileri onun yerine konuşur, birileri onun yerine karar verir, yapılan yanlışın külleri soğumadan yanlış üstüne yanlış yapılır kimse üstüne alınmaz. Şamaroğlanı öğretmendir çünkü sesi çıkmaz yada sesini duyuracağı mercii güçten yana olunca, fatura haliyle öğretmene kesilir. Evet Öğretmen eğitimin temel taşı olduğunun farkına varmalı ve bunun gereğini yapmalıdır. Kendi derdiyle dertlenmeyenleri sözcüsü olarak tayin etmenin bedelini ülkemiz, geleceğimiz çok ağır ödüyor.

Hüseyin Taşkiran 6 yıl