Öğretmenlik kutsal bir meslek olarak görülüyor mu hala?

Öğretmenlik mesleğini hakkıyla yapabilen tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Peki ya günümüzde öğretmenliği kutsal(mecazi anlamda) bir meslek olarak görebilir miyiz?
Benim şahsi düşüncem;
Eğitim ve öğretim sistemimiz berbat bir durumda.
Öğretmenliğin Türkiye'de yapılabilecek en kolay mesleklerden biri olduğunu düşünüyorum(Ataması yapılırsa tabi)
Konuyla ilgisi yok ama en büyük yanlışın üniversitelere ihtiyaç fazlası öğretmen kabul edilmesi olduğunu hepimiz biliyoruz.
Öğretmen arkadaşlar sürekli mağduriyetlerini dile getiriyorlar ama çalışma koşullarının çok rahat olduğunu düşünüyorum. Mesela yıl içerisinde çalıştıkları günleri hesaplarsak neredeyse yılın yarısına yakın bir zaman tatil yapıp maaş alıyorlar.
Öğretim kısmına gelinceyse uzun yıllar boyunca her sene hep aynı şeyleri anlatıp yeni gelişmelerden çok uzak kaldıklarını düşünüyorum.
Sosyal medyada öğretmen olduğunu söyleyip, neredeyse en basit sayılacak imla kurallarını bile uygulayamayan öğretmenler görüyorum ve bu insanların çocuklarımızı eğitecek olması beni çok üzüyor ve düşündürüyor.

Son olarak baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözünü paylaşmak istiyorum;

Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır…

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
64
64 CEVAP

Herkes kötü durumları bahsederek yorumlar da bulunuyor ama memleketten yaşanan ne hikayeler var eğitim konusunda kimse bu arkadaşların çabalarını takdir etmaz sistem bile.

E