Öğretmenlikte zorunlu doğu görevi nasıl çözülür?

EĞİTİM ŞAKAYA GELMEZ
Bugün bakanımız açıklama yaptı. Ya eşini ya işini seçecek diye. Birde dedi ki Mardinde teşekkür ettiler dedi iyi ki sözleşmeli öğretmenlik geldi gelen burda durmuyo diye.
Şimdi bide doğu hizmeti affı geliyor. Ben 6 sene kaldım madem bu doğu hizmetiyse doğudakinin bi avantajı olmalı yok orasıda vatan toprağı bayrağın dalgalandığı her yerde görev yapıyosak neyi affediyosunuz diye sormak lazım.
Görüşüm karı kocayı ayırmakla veya iyilik gibi af cıkarmak doğudaki öğretmene iş bu çalışırsan çalış demektir.
Yapılacak en basit yöntem madem bu doğu görevi ver 3 aya 1 ay maaş bak burdan doğuya tayin isteniyomu istenmiyomu Net bu iş bu kadar yolluk derdin yok adam arama derdin yok kesin çözüm Saygılar.

Ç
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Doğuda öğretmen durmuyor diyorlar ama kimse niye doğuda öğretmen durmuyor demiyor. Herseyden önce can korkusu taşıyorsa insan tabii ki orda yaşamak istemez. Bunları da sorgulasınlar o zaman.

E

Valla doğduğumdan ber doğudayım hala yaşıyorum Can korkusu da Yok. Gelmek istemezseniz saygı duyarız da can korkusu bahanesini geçin

Tuba Karaosman 5 yıl

Ölüm insani her yerde bulur. Vatan topragina dogu bati demeden sahip cikmak lazim.

Ebru Bölge 5 yıl

Sayın hocam ne güzel demek ki Van da bu tür sorun yaşamıyorsunuz. Ama ben görev yaptığı okulda kurşun delikleri olan okullar biliyorum arkadaşlarımın görev yaptığı. Kişisel tercihlerinden dolayı tercih etmeyen hocalarımız da var elbette. Doğuya gitmeyi mecburi hale getirmek yerine teşvuk edici planlar yapılmasından yanayım.

Eda Dudayev 5 yıl

ebru hocam Allah herkese eceliyle ölümü nasip etsin.

Eda Dudayev 5 yıl

eda bu yorumuza sonuna kadar katılıyorum. Ama ilk yorumuz İnan'ın hoş diildi. Evet bence de teşvik edici bir şeyler yapılmalı. Diğer memurlara uygulanan şeyler uygulansa bu kadar kaçıp göçme olmaz belki de. Sırf maaş farkından batıya gitmek istemeyen memurlar biliyorum. Bence Doğu zorunluluğu da olmamalı. Ama maalesef işte bizim dediğimizle olmuyor

Tuba Karaosman 5 yıl

İlk yorumuma katılıp katılmamak konusunda özgürsünüz. Bu benim düşüncemdir sayın hocam. Bizlerin düşündüğünü herkes düşünse ve uygulamak için buna göre yol çizse keşke....

Eda Dudayev 5 yıl

Eda Dudayev Doğuda can korkusu var diyorsunuz. Peki neden can korkusu olduğunu hiç düşündünüz mü? Çeşitli sebeplerle halkların cahil bırakılmasıdır.

Ahmet Ceylann 5 yıl

Van doğu bile sayılmaz hocam. Gelişmişliği batıyla eş. Doğudan kastın ne olduğunu anladığınızı düşünüyorum.

Alican Harmandar 5 yıl

Bir Bim magazasi bile olmayan, sokaklari hala toprak yol olan, kiralik ev bile bulunamayan, cesitli taciz veya yobazliklara maruz kalinan, milli egitimin yerel halkin veya asiretlerin oyuncagi olduğu, ogretmenin kaderiyle basbasa kaldigi, hicbir sorununun cozulmedigi durumlar bence. Ben binbir hevesle basladim ama cok sıkıntı çektim, egitim dışındaki şeylerden de. Tüm sorunların irdelenip, bakanlık bazında destek olunması gerekir oradaki öğretmenlere.

Pınar Cücenoğlu 5 yıl

Ahmet Ceylann Hocam ben oralara hiç öğretmen gitmesin demiyorum zaten. Sadece devletimiz de öğretmenine destek olsun, öğretmen tercih yapacağı zaman doğuyu yazmada tereddütte kalmasın istiyorum. Ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.

Eda Dudayev 5 yıl

Doğulu öğretmenlerimizde batıda batılı öğretmenlerde batıda

Rasul Unutmaz 5 yıl

Eda Dudayev Hocam ben sizi anladım da, kaçmanın çözüm olmadığını, hep kaçtığımız için bu kötü günleri yaşadığımızı dile getirmek istedim. ... Ölüm korkusu demenize istinaden yazdığım için anlatmak istediğim anlaşılmamış olabilir.

Ahmet Ceylann 5 yıl

Doğuda çalıştığım köylerin birisinde bir büyüğümüzün hiç unutamadığım ve de unutamayacağım bir sözü her şeyi anlatır biçimdedir. Çevrede gelişen bazı terör olaylarına istinaden yanımıza gelerek "Hocam sakın korkmayın. Bu köyde olay olmaz ama ola ki bir olay olursa, eli silah tutan bir insan sağ oldukça sıra sizlere gelmeyecektir" demişti. Emin olun biz insanlara yaklaşmasını bilirsek bu insanların çoğunluğu yanımızda yer alacaktır.

Ahmet Ceylann 5 yıl

ahmet hocam size iyi insanlar denk gelmiş, böyle de devam etsin inşallah. Ancak şehit olan öğretmenlerimiz gerçeği varken oraların güllük gülistanlık olduğuna inanasım gelmiyor

Zeliha Bandırma 5 yıl

Zeliha Bandırma Hocam güllük gülistanlık olmadığını hepimiz kabul ediyoruz. Önemli olanı da güllük gülistanlık olmayan yerleri güllük gülistanlık haline getirebilmektir. Yoksa güzel ortamlarda, her şeyin hazır olduğu okullarda herkes çalışmak ister. Asıl önemlisi de; tehlikeyi görüp kaçacaksak o zaman bu topraklardan elimizi çekelim demek olur. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?

Ahmet Ceylann 5 yıl

Tabi ki elimizi çekecek değiliz vatanımızdan. Ancak hocam ben can güvenliğimin olmadığını hissettiğim yerde çalışmak istemem. Tehlikeyi görüp gerekirse kaçmak da yadırganacak bir durum olmamalı. Sizin bahsettiğiniz gibi insanların sizi kabullendiği bir yer olursa başım üstüne. Bunun da garantisini kimse veremez sanırım

Zeliha Bandırma 5 yıl