Oksijen uzun vade de öldüren bir zehir olabilir mi?

Oksijensiz yaşamın olmayacağını biliyoruz. Peki oksijen bizi 70 ila 100 yıl içerisinde öldüren bir zehirse? Bu hipotez hakkında ne düşünüyorsunuz?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

İnsanın 70 ila 100 yılda ölmesinin sebebi, hücre yenilenmesi sırasında oluşan hataların birikmesi ve bu birikim sonucunda dokuların bozulmasıdır, yani yaşlanmaktır.

F

Bu hataların önlenmesi çok mu zor? Bu yüzyıla yetişir mi bu teknoloji?

Oğuz Keceli 6 yıl

30-40 yıla kalmadan çözüleceğini tahmin ediyorum. Belki daha da erken.

Furkan Azıtepe 6 yıl

Mücahit bey kapitalizm ne alaka?

Salih Kenan 6 yıl

Yasliligin çözüldüğünü ve tüm insanlığa yayıldığını düşün bunu sadece belli kişilerin elinde tutup sadece zengin kişilere satip milyon dolarlık kazanç sağlayabilirler. Ancak rockefeller öldüyse henüz keşfedilmemiştir

Metin Yertutan 6 yıl

Bunun ile ilgili bi belgesel izlemiştim her hücrenin bi çoğalma sınırı vardır bu sınır insanları yaşlandırır ama bu ortadan tamamen kaldırılabiliyor ve buda sınırız çoğalmaya yani KANSER e neden oluyor

Mazlum Girginler 6 yıl

Ayrıca klonlanan koyunlarda orjinal koyunun ömrüyle aynı yaşta sayılır. Yani sıfır yaşında sayılmaz. Bunun hücrelerdeki telomer ile ilgisi vardır. Hücreler her bölünmede telomer zincirinden bir parçasını kaybeder ve bu zinciri tüketene kadar ürer. En sonunda da üreyemez hale gelir, yok olur. Mesala seni klonlasam, senin klonundaki hücreler normal olarak eksik telomere sahip olacaktır ve klonun ile ayni yaşam süresi içinde öleceksinizdir. Ayrica kanser hücrelerine gelince, bu kanser hücreleri delidir. Telomer falan tanimaz sinirsiz bir şekilde ürer. Belkide ölümsüzlüğün sırrı kanserdedir.

Furkan Duran 6 yıl

TRANSHUMANİSTLİK ?

Halitcan Atilla 6 yıl