Öksürüğe ne iyi gelir evde yapılabilecek şeyler?

merhaba.. Oğlumu bir kaç farklı doktora götürdüm ilaç kullanırken iyi ilaçlar bittikten çok kısa süre sonra tekrar başa dönüyor malesef öksürüğü kökünden çözemiyoruz en son bronşit tanısı konmuştu. Sizden ricam ÖKSÜRÜĞÜNÜ hafifletebileceğim evde uygulanabilir bir çözüm öneriniz varmı tekrar doktora götürmeden bir iki gün denemek istiyorum bebeğim 7 aylık

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
91
91 CEVAP

Yorumlara şöyle bir baktım da, Bebek 7 aylık, önerilen çoğu şey çocuk yada yetişkinler için.
7 aylık bebeğe bronşit tanısı konulamaz, 1 yaşına kadar bebeklerin bronşları gelişmez, tanısı bronşiolittir. Bronşiolit uzun tedavi gerektirir. Şayet bebeğiniz gece ateşlenmiyor, solunum apneleri yaşamıyor, antibiyotiğe rağmen öksürük geçmiyor sa, çocuk gastroenteroloji olan bir hastaneye götürün. Bebeğiniz alerjik bir bebekse şayet muhtemel reflüsü yada gastriti vardır. En iyi tanı, iyi bir uzman yardımıyla olur. Ben olsam reflüsü varsa şayet onu ekarte etmeden başka tedavi uygulamazdim. Geçmis olsun, Allah şifa versin.

S

7 aylık bebeğe bal yedirin diyenlere şaşıyorum. Üstelik bunu tavsiye edenlerin çoğu da anne. Bu ne cahillik yaa. Cocugun ciğerlerini yakar kavurur bal. Benim kardesim havale gecirdi.

Mustafa Çölkesen 6 yıl