Okulda hırsızlık durumlarıyla karşılaşınca öğretmen ne yapmalı?

Merhaba Arkadaşlar
Okulda hırsızlık durumlarıyla karşılaşınca ne yapıyorsunuz ?
Kitap için topladığım 200 tl çalındı nasıl davranmam lazım bilemiyorum ...

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
76
76 CEVAP

Buraya " İhtiyacı varmış ki almış " yada " parana sahip çıksaydın "
Gibi kalbindeki düşünceyi dile getiren Arkadaşlar :
Paranın miktari önemli değil 1tl yada 500 tl ... Önemli olan şey bunu yapabilecek kadar rahat ve karanlık çocuklar olması ... Orası bir hastane, kafe yada başka toplu alan olsa bu soruyu sormam ama orası bir OKUL .
Ben de öğrencilerime bu davranışların çok yanlış olduğunu anlatmak istiyorum belli ki aileler üstünde durmuyor ... Sormak istediğim ise nasıl anlatırsam daha etkili olur ... Bana içtenlikle samimiyetle cevap veren Arkadaşlar Çok teşekkür ediyorum... Konu üstünden espiri yapan ve konuya saçma sapan taraflardan yaklaşanlara da şunu söylemek istiyorum " Sizin çocuğunuz aynı şeyi yapsa yine önemsemeyeceksiniz demek ki ... Demek ki size göre başkasının malına el uzatmak çok da kötü bir davranış değil .
Söz kalbin aynısıdır... İyi günler

E

Haklısınız hocam ama çocukların yaşadığı sosyal çevre onların doğru ve yanlışlarını belirliyor arkadaşım varoş ve sıkıntılı bir bölgede ilköğretimde görev yapıyordu onun çantasıyla oynadıkları oyunun adı kapkaççılıktı. Çünkü yaşadıkları ortamda aile akraba ve komşuları bunu meslek olarak yapıyor ve bunun yanlış ahlaksız bir davranış olduğunu bilmiyorlar.

Reyhan Cingözoglu 6 yıl