Ölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim arkadaşımın annesi genç yaşında vefat etti ve çığlık çığlığa annem diyerek ağladı benimde kanıma dokundu üzülmesin diye baş sağlığı bile dileyemiyorum. Bugün cenazesi kalktı. Ben çok derin düşündüm ve kendi ölümümü düşündüm belki yarın diyerek ten kafayı yemek üzereyim. Size soruyorum herkes ölüceğinin farkında değildir her zaman
Kendi ölümünüz yakında olduğunu düşünürseniz neler söylemek istersiniz ?

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
74
74 CEVAP

Ben şu an bu yüzden buradayım. Tek başıma bir yurt odasında. Aslında okuyacak param olmamasına rağmen, sırf ölüm var diye tercih yaptım ve gelince kaydolup Kıbrıs'a geçtim. Muhtemelen para bulamayacağız ve ikinci sınıfta bırakacağım, bir sene de hazırlık. Sırf ölürsem " Ben İngilizce Psikoloji okudum" diyebilmek için. Ölürsem gözüm açık gitmemek için geldim buraya. Gideceğimi bile bile. Boşanacağını bilerek evlenmek gibi.

B

Öleceğini. Düşünerek sırf ben İngilizce psikoloji oluyordum diyebilmek için okuyorum. Demişsin de onu kime diyeceksin hadi dedin dediğinin umrunda mı. ?

Aligül Musaoğlu 6 yıl

Kendime. Herkes vicdanına hesap verir çünkü. Sanırım yanlış anlaşılmışım, başkaları için okuduğum anlamı çıkmış. Ben o mutluluğu tadabilmekten, içimde ukte kalmamasından, o sorumluluğu almaktan bahsetmiştim. Kendimi düzgün ifade edemediysem affınıza sığınıyorum. Ben bölümümü kendim için okuyorum. Bütün gücüm tükendiği anda, kendimi teselli edecek sağlığımdan başka bir şey olsun istedim.

Bohem Taşcan 6 yıl

Bence yazının sıkıntılı kısmı burası: Sırf ölürsem " Ben İngilizce Psikoloji okudum" diyebilmek için. Öldüğünde gideceğin mahşerde, mizanda, imtihanda bu cümlenin bir karşılığı. Bir muhatabı yok onu demek istedim yoksa kimsenin hevesini hayalini sorgulamak haddim değil

Aligül Musaoğlu 6 yıl