Öldükten sonra vücudumuza neler olacak?
İnsan öldükten sonra vücudu ne gibi aşamalardan geçiyor? İşte biraz ürkütücü biraz da ‘rahatsız edici’ o bilgiler…
Öldükten sonra vücudumuza neler olacak
04 Mart 2015 - 16:23:06Hürriyet Haber
ORTALAMA 4 YIL SONRA BÖYLESİNİZ Öldükten yaklaşık 30 dakika içerisinde, vücutta refleks diye bir şey kalmıyor. Gevşeyen kaslar dolayısıyla ağız ve göz kapakları açık kalıyor. Boşaltım sistemi tamamen gevşiyor, idrar ve sperm akıntısı oluşuyor. VÜCUT YAPISI SERTLEŞİYOR Ölümden itibaren ortalama 10 saat içerisinde vücut kaskatı oluyor. Adrenalin salgılanılan bir anda; yani heyecanlı veya mücadele verildiği sırada ölüm gerçekleşmişse, vücut aynı anda katılaşmaya başlıyor.. Savaşta ölen insanların vuruldukları şekilde katılaşmaları da bu yüzden oluyor. VÜCUT ISISI BİR GÜNDE 24 DERECE DÜŞÜYOR Ölüm anından sonra ceset, her saat ortalama 1 derece soğuyor. Kiloluların iç organları daha geç soğuyor. Çocukların ve zayıfların vücudu ortalamadan daha çabuk soğuyor. VÜCUDUN ÇÜRÜMESİ Ölümün gerçekleşmesinden 24 saat sonra vücut çürümeye başlıyor. Solunumun durması bakteriler için işaret oluyor ve çalışmaya başlıyorlar. İlk çürüyen organlar ise göz, beyin, mide ve bağırsaklar. Ceset şişman ise daha çabuk çürürken, bebekler ve tuzlu suda boğulanlar daha geç çürüyor. En geç çürüyen kısımlar ise kalp, mesane, böbrek ve rahim. Rahmin çürümesi aylarca sürüyor. VÜCUT NEDEN ŞİŞİYOR? İlk çürüyen yer olan mide ve bağırsaklarda bakteriler yoğun çalıştıkları için hızla gaz ortaya çıkıyor. Bu gaz, karın bölgesinin şişmesine sebep oluyor. Derinin üstü yanık gibi su toplarken, vücutta biriken sülfür yüzünden renk siyaha dönmeye başlıyor. SAÇ VE TIRNAKLAR UZAMAYA DEVAM EDİYOR MU? Derinin çekilmesi ve çürüme yüzünden tırnaklar ortaya çıktığı için uzadı sanılıyor. Vücudun ölmesiyle birlikte tüm eylemler bittiği için tırnak ve saç uzaması söz konusu değil. “RAHMETLİNİN MEZARINDAN SESLER GELİYOR”UN AÇIKLAMASI Mezardan gelen sesler çürüme sürecinin bir sonucu. Günden güne şişen karın patlıyor ve göğüs çöküyor. Bu olay mezar üstünden duyulabilecek kadar sesli olabiliyor. KIRKI ÇIKMAK NE DEMEK? Kasların kemiklerden sıyrılıp dökülmeye başlama zamanı kırkıncı güne rastladığı için, halk arasında ızdırabın azalması inancıyla hayır amaçlı yemek veriliyor. TOPRAK ALTINDAKİ TAKIM ÇALIŞMASI Vücut çürürken tam bir takım çalışması yapılıyor. Bakteriler içten yok ederken, dışarıdan da et sineği göze ve burna larva bırakıyor. Bu sinekler yiyecekleri bitene kadar burda kalıyor ve ölüyor. Daha sonra ölen bu sinekleri yemek için başka böcekler geliyor. Geriye kemikler kalana kadar bu istila devam ediyor. 4 yil sonra tamami ile iskelet olarak kaliniyor.
Öldükten sonra vücudumuza neler olacak?
Selda Tunçbilek
S
0 kişi takip ediyor.
Paylaş:
12
selda naaptın ya sabah sabah. Ölmesek olmuyor mu ?
Yok yok yucel bey olmeyin saglikli yasayayin. Daha birlikte ogrenip okuyacagimiz cok seyler var. Oldukten sonra vucudumuzun gecirecegi evreler ile ilgili bir yazi. Hep oldukten sonra sini bazen sorariz ya, o yuzden paylastim.)
Bana yok olmak kavramı çok saçma geliyor. Ateistim ama sanki ölmekten ziyade içimizdeki enerji yani bizi biz yapan enerji yeniden başka bir yer ve zamanda uyanacak gibi geliyor. Hiç olmamak, sonsuza kadar yok olmak aklıma yatmıyor.
insan fıtratına ters zaten yok olmayı istemek. Fıtrat ebediyeti sonsuzluğu ister.
Yücel Ozbey Kutsal Kitap bir çok ayette kötülerin yok edilmesinden sonra, sınırların, savaşların, kanunsuzluğun, ahlaksızlığın olmadığı cennete dönüşecek olan bu yeryüzümüzde, Tanrı'nın onayını kazanan kişilerin sonsuz yaşamla ödüllendirileceği yazmaktadır.
Keşke ali bey. Keşke....
Öldükten sonra tırnaklar ve sakal bir süre daha uzar diye bilirdim.
Vucut fonksiyonunu yitirip deri cekildigin de curumeler basladigi icin tirnak ortaya daha belirgin ciktigindan uzadi sanilmis Olabilir.
selda hanım teşekkür ederim.
Rica ederim bu sabah okudugum guzel bi bilgi idi. Sevgiyle kalin.
EN SON KARBON OLACAN )
Müslümanlığa göre iyi güzel 40 gün felan fakat yaktıranlar ?
Kremasyon, ölen kişinin cesedinin yaklaşık olarak 900-1200 derece sıcaklıkta en az 70 dakika yakılması olayı.
Kremasyon adi verilen cesedin yakilma olayi. Orta Avrupa’da MS. 400’lerde Hıristiyanlığın yaygınlaşmasıyla kremasyon yerine toprağa gömülme uygulamalarına geri dönüldü. Batı kültüründe tekrar kremasyon uygulamasına 1800’lerde dönüldü. 1896 yılında Floransa şehrinde yapılan Uluslararası Tıp Konferansı’nda kremasyon uygulaması, halk sağlığı ve toprakların yaşam için korunması önerisi kabul gördü ve bu karar Avrupa, Amerika ve Avustralya’da hızla yayıldı.
1873 yılında Prof. Bruno Brunetti tarafından geliştirilen kremasyon fırını Viyana’daki sergide görücüye çıktı. Kraliçe Viktorya’nın Operatör Hekimi Sir Henry Thompson tarafından ilk kremasyon cemiyeti halk sağlığı amaçlanarak kuruldu. 1878’de Avrupa’nın ilk teknolojik krematoryumları Woking, Birleşik Krallık ve Gotha, Almanya’da faaliyete geçti.
Kremasyon süreci Düzenle
Bir ölüm söz konusu olduğunda, ceset yakılmadan önce 48 saatlik bir bekleme süresi vardır. Bu süre yerel otoriteden gerekli kanuni izinlerin alınması için elzemdir. Bu süre zarfında cesedin kimlik ve DNA örneklerinin hepsi kayda geçirilir ve vasiyetine göre kadavradan alınabilecek organlar da transplantasyon için alınır. Cesedin kremasyon için vücudunda bulunan bütün suni protez ve metal cihazlardan arındırılması gerekir. Ceset metal bir kutu ya da krematoryum fırınına uygun bir tabutta, ailesinin izni ve şahitlerin huzurunda yerleştirilir.
Kremasyon fırını çalıştırılarak sıcaklığın önce 900 °C sonra 1200 °C yükselmesi sağlanır. Bu süreç sonunda sanıldığı gibi ceset kül haline gelmez geride toplam 2.5–3 kg ağırlığında kemik kırıkları kalır. Krematoryum modeline bağlı olarak yetişkin bir cesedin yakılması işlemi 80-120 dk. Sürer. Kremasyon işlemi tamamlandığında parçaların soğuması beklenir ve mekanik bir öğütücüden geçirilerek tamamı toz halinde özel bir kaba (urne) alınır.
Yakilmaz ise sorun yok.) Ama insanlar Boyle bi yontemde bulmuslar ve uygulamislar. Halk sagligi ve topraklarin yasam icin korunmasini on goren bir karmis bu .
Konu topraga gubre olarak katki saglamak ise Olabilir.
Haklisiniz .
Dusunmek bile istemiyorum((
Cam bir tabut içinde uzay boşluğuna fırlatılsak daha iyi değilmi ....
Yani hepimiz yıldız tozuyuz uzayın derinliklerinde olmamız gerekir toprak altında değil.
Şehitlerin bedenleri çürümüyormuş. Bu konu da bilgisi olam var mı? Nasıl oluyor da çürümüyor
ölüm ilahi bir olay değildir, ölüm bir çok organın işlevsiz kalmasından kaynaklanır. Toprak altında bir yaşam var ise o da orada yaşayan bakterilerin böceklerin yaşamıdır. Bir insanın ölümü bir işverenin iflası gibidir. İflas etmiş bir işveren borcunu ve vergisini ödeyemez.
İnsanin toprağa gömülmesi o toprağın içeriğini zenginleştirir insan böylece ölümüyle gele çek nesillere bir fayda sağlar. Toprak ve insanın bileşenleri aynıdır topraktan gelen insan toprağa gitmelidir. Toprak yuzyillarca bir gelişimden sonra meydana gelir ve insanlık için hayati önem taşır bu kadar insan yakılsa ayrıca havaya ve atmosfere zararı olur.
Ť
Kaleminize sağlık Sevtap Tangüz
yıllarca özenle bakımını yaptığımız güzel olması için çuvalla paralar döktüğümüz koruduğumuz üzerine titrediğimiz çok kıymetli olan gözler kamaştıran insanı aşık eden vucudumuzun mezarda düştüğü durum içler acısı inanılmaz iğrenç bir yok oluşu varmış..