Onları bulduğunuz yerde öldürün ayeti tam olarak ne anlama geliyor?

Bugün yolda giderken iki tane ateist gördüm, hemen aklıma "onları bulduğunuz yerde öldürün" ayeti geldi. Çektim silahı vurdum bi tanesini. Arkadaşı ne yapıyorsun diye bağırdı. Ayeti uyguluyorum dedim. O ayetin anlamı o değil, biz size savaş açmadığımız sürece sizin bize savaş açmamanız lazım dedi. Ohoo dedim, ayeti uygulayınca anlamı o değil diyorsunuz, uygulamayınca ne biçim müslümansınız diyorsunuz...

Anlayacağınız yukarıda uydurduğum bu hikaye, toplumda hiç bir Müslümanın durduk yere gidip inançsız birini öldürmediğine dair lakayt bir yaklaşımdır. İslamı yargılarken hadisler üzerinden eleştiriyorsunuz, müslümanların yaşamları üzerinden eleştiriyorsunuz da, niye kimseyi durduk yere öldürmeyen Müslümanın yaşamdaki rolünü baz almıyorsunuz?

"Onları bulduğunuz yerde öldürün" ayetini azıcık aklı selim olarak düşünün ve öyle başlık açın. Çamur atınca cidden izi kalabiliyor, ve kötülüğü elinizle ve gönlünüzle bu şekilde yaymış oluyorsunuz.

İslam ise; iyiliği emret kötülüğü nehyet mantığıyla yaşıyor..

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Uluslararası Gallup Enstitüsü"nün raporuna göre, "İslami ilkelerin sıkı şekilde uygulandığı" Suudi Arabistan"da, ateistlerin oranı beklenmedik şekilde artarak yüzde 5 ila 9 arasında değişen rakamlara ulaştı. Raporda, Suudi Arabistan için açıklanan oranın diğer Arap ülkeleri ile karşılaştırıldığında oldukça yüksek olduğu, Lübnan ve Tunus gibi laikliğin benimsendiği ülkelerde bile bu oranın yüzde 5 civarında seyrettiği ifade edildi. Riyad"taki Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Başkanı Enver el-Aşki, Suudi Arabistan"da ateizmin artışında bazı nedenlerin rol oynadığını söyledi. Aşki, bu nedenlerin başında Suudi toplumundaki "baskıcı dini kurallar ve çocukların ailede aldığı katı eğitim" olduğunu ileri sürdü. Aşki, "Günümüzün basın organları ve sosyal medya, bu olgunun yayılmasında kilit rol oynadı. Bu fikirler açığa çıkarak başka bir boyut kazandı. Söz konusu fikirlerin Suudi Arabistan toplumunun tüm katmanlarında yayılmasını medya organları sağladı" dedi. Suudi Arabistan"da "ateizmi terör kapsamına alan" kararın özgürlükler açısından "baskı unsuru" olmadığını savunan Aşki, "Ateizm eğer Suudi Arabistan toplumunu değiştirmeyi hedefleyip fitne unsuru olursa ve dine karşı kullanılırsa yasal sorumluluk gerektirebilir. Bu aşamada devletin ateizmi yasadışı sayma hakkı var" diye konuştu. Suudi Arabistan"daki ateistler, sosyal paylaşım sitesi facebook ve Twitter"da açtıkları sayfalarla propaganda yapıyor.

Haksız mı arabistan şimdi?

U