Parasız adam gereksiz adam mıdır?

Parasız adam gereksiz adam mıdır?
V
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
72
72 CEVAP

Para ile ne adamlık ne insanlık olur, toplumun dar bakış açısıyla ilüzyonda yaşıyor çoğu insan ne yazık ki. Para dediğin kağıt parçası. Adam dediğin kendine yetebilen insandır. Doğaya çıkın bakalım paranızla, kaç para adamlık kalıyor orada..

M

Hacı ben dağcıyım yanlış anlamada para şart hafız

Ferhat Açıkbaş 6 yıl

Dostum dağda parayı yakıp ısınıyor musun? Para hayatta kalmak için toplumda gerekli kabul ediyorum. Ama paran yoksa gereksiz de olmuyorsun.

Mert Özoglu 6 yıl

Hafız öyle düşünme farzı misal ev yapacaksın hacet(alet) lazım yada onu da boşver klasik belgeselden izlendiği gibi yaprak vs yaptın gecelik bu şekilde hayatını idame ettiremezsin yalnız da kalamazsın ama şu var ki doğa bir terapi ama hayatını o şekilde devam ettiremezsin

Ferhat Açıkbaş 6 yıl

Anlıyorum ve hak veriyorum evet para gerekli, lakin parasız insan gereksizdir düşüncesine hak vermiyorum. Aslında parasız toplumun dışında yaşayan, toplumdan kaçmış bir çok insan var, hatta kendi topluluklarını oluşturanlar bile var:) Bende bir gün bu şekilde uzaklaşabilmeyi diliyorum açıkçası. Herşeyin kağıt parçasıyla ölçüldüğü bu düzenden bıkmış vaziyetteyim. ( Bir de şöyle düşün; Sen ne kadar karakterli olursan ol, karaktersiz yalakanın biri senden çok daha zengin olabiliyor, bu seni ondan daha gereksiz mi kılıyor? Para insan üretimi bir olgudur, hiç birşeyin ölçümü olamaz kanaatimce:))

Mert Özoglu 6 yıl