Polonya'da eski tip ehliyet kullanımı

Merhaba,
Sorum ehliyet hakkinda, biliyorum baya yazilip cizilmis ama kafama takilan noktalari sormak istiyorum aradigimda bulamadim grupta tam olarak.

Benim ehliyetim eski ehliyetlerden, bunu direkt olarak degistirebiliyormuyum? Ve basvuru yaptiktan sonra degistirme icin diger ehliyeti alana kadar araba kullanabiliyor muyum ?

Ayrica basvuru sirasinda istenilen belgeler hakkinda tam bilgisi olan varmi.
Ehliyetin cevirisi disinda.

Gidicegim adres hakkindada yardimci olursaniz cok sevinirim hatta bu islemi daha once yapmis birisi bana eslik ederse giderken vs cok memnun olurum.

Simdiden tesekkurler.

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Onun disinda istenilen belgeler, ehliyet cevirisi basvuru formu ;180 zl civari basvuru ucreti, pasaport ve karta bobyt fotokopisi, ikametgah, eger ehliyetinin son kullanma tarihi yoksa doktor kontrolu isteyebilirler ona gore yeni ehliyetinin son kullanma tarihini belirleyebilmek icin. Foto vermen gerekecek bir de. Basvurduktan sonra basvurduguna dair bir belge istersen, ehliyeti değiştirene kadar araba kullanmanda bir sıkıntı olacağını sanmam. Ancak kaza yaparsan turk ehliyetinden dolayi sigorta sirketi sorun cikartabilir. Daha önce bu konuyla ilgili ayni sayfadaki paylasimlara da bir bak.

M