Polonya'da oturum izni almak için staj en az kaç gün olması gerekiyor?

Selamlar,
Erasmus kapsaminda aldigim vize 10 temmuzda bitiyor, Stajim icin oturum izni almam gerekiyor.(Erasmus+ Staj kapsamindayim) Oturum izni alabilmem icin stajimin en az 90 gun olmasi mi gerekiyor?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Vize uzatması, Polonya içinde yapılmamaktadır. Daha önce, Oturum kartımın süresi bitmek üzereyken, Almanya'dan Polonya Vizesine başvurmuştum, bu başvuru sırasında istenen evraklar, normal vize alınırken verilen evraklarla aynıdır. Erasmus öğrencileri de, zorunlu durumlarda bu başvuruyu yapıyorlar. Benimle aynı gün başvuran arkadaş Vizesini almıştı. (Ancak bir şekilde neden Türkiye'den değil de oradan başvurduğunuzu açıklamanız istenir - Erasmus öğrencisi olup başvuran arkadaş, Türkiye'de işlemin yedi günden fazla sürdüğünü, sınavlarının olduğunu ve Türkiye'ye bu nedenle gidemediğini söylemişti. Arkadaşın Vizesi sabah başvurduğu halde öğleden sonra, benim vizemle birlikte teslim edilmişti.

A

banka hesabi olayi ve evraklari hangi dilde verdiniz?

Mert Candaş 5 yıl

Almanca teslim ettim ben banka hesabını ama lehçe olunca sorun etmezler benim evraklar türkçeydi çünkü. Öğrenci belgesi vs ise lehçeydi. Yanlış hatırlamıyorsam bir banka hesap cüzdanı Türkçeydi onu da Almancaya çevirttirdim orada.

Aktaş Eseroğlu 5 yıl