Polonya'da yabancı kiracıların haklarını savunacak bir yetkili organ var mı?

Merhaba,
Polonya'da yabancı kiracıların haklarını savunacak bir dernek yada bu konularla ilgilenen bildiğiniz yetkili biryer varmı?
Eskı ev sahibimiz haksız bir şekilde depozitonun üzerine yattığı gibi bizi borçlu çıkartmaya da kararlı. Bu konu hakkında tecrübesi olan varmı?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Durumun aslında tuhaf olan kısmı şu, ev petfriendly diye tuttuk, kedimiz koşarken parkelerini çizmiş, ters ışıkla bile ancak görünüyorlar. Kadın evin %70 'inin değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Petfriend'siz olan evlerde var sonuçta bu insanların evine hayvanı soksam ve hasar verse tamam ödeyeyim ama hem petfriendly diyip hemde hasar oluştu diye bize ödetmesi saçma geliyor bana.

G

kemirip parcalamadıysa sorun yok benimde köpeğim var. Parkedeki cizik ile duvardaki izin benim acimdan bir farkı yok. Sonucta benden para kazanıyor cilalatsın boyatsın yenisini alacakmıssın diye bir durum yok. Hangi ev sifir ki?

İbrahim Satılmış 5 yıl

İngilizce konusan bir avukat bulmak en mantıklısı ev sahiplerinin bir kısmı vergiden kacirdigi icin avukatı duyunca korkuyorlarmıs diye duydum.

İbrahim Satılmış 5 yıl

Bu ev sıfırdı işin kötüsü ilk kiracı bizdik. Ama buradaki eski postlarda da kiracının ne kadar sömürüldüğüne dair başkaları da birşeyler yazmışlardı. Bu kadar çaresiz olmak can sıkıcı. Almanya'da kiracı koruma dernekleri varmış her ay bir miktar aidat ödeyip, çıkarken bir sorunla karşılaştığınızda onlar ilgileniyorlarmış. Belki burada da vardır diye ümit etmiştim.

Gülsev Ballı 5 yıl