Python django framework mü yoksa php framework mü öğrenmeliyim?

Merhabalar, web uygulama geliştirmeyi seviyorum. Web konusunda googleden araştırma yaptığım kadarıyla python için django framework karşıma cikti. Fakat bi yandan php ogreniyorum. Merak ettiğim nokta django bilmek web için yeterli mi? Yoksa zaman kaybı php ve frameworklerimi ?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Php çoğu yerde hali hazırda kullanılsa da, gelecek için ölmekte olan bir teknoloji.

E

Bitme sebebi istekleri karşilamagi için mi? Peki ya php frameworkleri?

Ahmet Yüksekyayla 6 yıl

PHP çatılarına dair bir fikrim yok. Ama diyebilirim ki PHP'nin başlangıç amacı "sadece bir web dili olmak". Bu bile başka bir dili tercih etmek için yeterli. Hiç değilse ben, neden PHP'yi tercih etmem: - Kodu HTML içerisine yazmak hiç iyi bir fikir değil. Bu hem (a) güvenlik sorunları yaratıyor, hem de (b) yazılım geliştirme örüntülerini (MVC, MTV gibi) uygulamayı zorlaştırıyor. - PHP ile statik dosyaları aynı sunucu üzerinden yaymak zorundasın. Bu, tek bir sunucuya fazla yük bindiriyor. - PHP sadece bir web dili. PHP'de olmayan bir işleve sahip web platformları geliştirmek isteyebilirsin. Örneğin başka bir siteden çektiğin verileri kendi sitende yayınlamak isteyebilir ve hatta bunu günlük crontab işlerine dökebilirsin. PHP'de bunu başarmak çok çok zor. - facebook PHP ile geliştirilmiş olabilir, ama facebook'un PHP'si ile senin sahip olacağın aynı değil. Ayrıca, facebook, arkaplandaki işlemlerinin hiçbiri için (veri analizi, veri görselleştirme, onca API'lar) PHP kullanmıyor, sadece bilgisayarından girdiğin facebook PHP. Şunu incele: https://www.quora.com/Why-hasn-t-facebook-migrated-away-from-PHP - "Ama Wordpress gibisi var mı?" diyorsun. Evet, PHP'de başarılı projeler oldu. Ama bunlar sınırlı artık. Dünyanın isteği daha karmaşık ve daha farklı çabalar gerektiriyor. İhtiyacına göre seni sıfırdan yükseğe götürecek bir çatıya ihtiyacın var. Wordpress hala iyi. Biri blog istiyorsa kurarım. Ama biri e-ticaret sitesi istiyorsa uyarırım.

Erdin Kanuni 6 yıl

Erdin Kanuni Php 'yi sevmemekle beraber şu yanlış izlenimleri düzeltmekte fayda var. - PHP sadece bir web dili değil. - Kodu HTML içerisine yazmak en fazla backend'e yazmak kadar sorun yaratabilir. Açıkçası yazılım geliştirme örüüntülerinin de biraz fazla abartıldığını ve gereksiz kasıntılara sebep olduğunu düşünüyorum. - Tekrar yazayım php sadece bir web dili değil. - Arka plandaki bir çok işi php ile yürüten yapılar mevcut. facebookdan örnek verip çıkarım yapmak ve buradan sonuca varmak yanlış -Hala zibil tane başarılı proje var PHP'de. We web ile ilgili olan kısımları gözlemlediğim kadarıyla hala lider durumda.

Mehmet Sonkaya 6 yıl

Tamam, Ahmet bey, PHP'ye başlamanızda bir sıkıntı görmüyorum. Mehmet bey haklı.

Erdin Kanuni 6 yıl