Python öğrenmeye nereden başlamalıyım?

Dostlar merhaba. Benim Python ya da herhangi bir programlama dili hakkında bilgim yok (yani yapmayı bilmiyorum ama pek yakından ilgileniyorum), bilgim yok lakin çokça istediğim bir şey. Öğrenmek istiyorum, ama internetteki konu anlatım videoları, daha önce C++'ta denediğimde de, python hakkında izlediklerim de, pek yetersiz geldi. Fazla pasif, gereksiz kısımlar var falan. Bana ne önerirsiniz? Nereden başlamalıyım?
Ayrıca, Adana'da olup ''gel yahu, bize de hevesli ve samimi bir dost lazım, sana öğretelim, sonra beraber çalışalım'' diyen varsa, o daha güzel olur.

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

eğer python ile başlayacaksan http://istihza.com/ ile başla....

O

Python'dan başlamam mantıklı mı peki? Bir de, kitap gibi kaynaklar, konsantre olmak konusunda sıkıntı yaratıyor bana. Kitaptan öğrenmek daha mı iyi, daha mı kolay?

Yusufcan Uzunyay 6 yıl

Eğer python ile başlamak istersen istihza en iyi kaynak ... Programlamaya ilk defa başlayanlar için Python'un iyi bir seçimolduğu genel bir kanı ama bu kişiden kişiye değişedebilir. Bir başla dene istersen ... Bence Python'a başlamak için ilk etapta basılı bir kitaba ihtiyacın yok .

Okay Başol 6 yıl

Ben kitaplardan öğrenme konusunda biraz soğuğum dostum. Bana pek bir statik ve zor geliyor. Teşekkürler ama, inceliyorum siteyi.

Yusufcan Uzunyay 6 yıl

peki bu türkçe kaynaklar arasında önerilen mi? Yani ingilizce bilsek, daha iyi başlangıç şeysi var mı?

Gizem ŞTdede 6 yıl

Pek bir farkı olduğunu zannetmiyorum tatlım. İngilizce bilmek, bildiğim kadarıyla, bir kolaylık sağlıyor sadece. Terimler, zaten İngilizce olarak alınıyor çeviriye de.

Yusufcan Uzunyay 6 yıl

İngilizce kaynak konusunda kesin bir bilgi veremeyeceğim. Ama eğer ingilizce konusunda sıkıntı yoksa resmi dökümantasyona bakmakta fayda var. Ama ilk etapta hatta her zaman el altında en temiz Türkçe kaynak istihza ...

Okay Başol 6 yıl

Yusufcan Uzunyay pek bir farkı olup olmadığı konusunda fikir yürütmek konusunda sanırım sizin için daha erken ... Zamanla bunu anlayabilirsin

Okay Başol 6 yıl