Python öğrenmeye nereden başlamalıyım?

Dostlar merhaba. Benim Python ya da herhangi bir programlama dili hakkında bilgim yok (yani yapmayı bilmiyorum ama pek yakından ilgileniyorum), bilgim yok lakin çokça istediğim bir şey. Öğrenmek istiyorum, ama internetteki konu anlatım videoları, daha önce C++'ta denediğimde de, python hakkında izlediklerim de, pek yetersiz geldi. Fazla pasif, gereksiz kısımlar var falan. Bana ne önerirsiniz? Nereden başlamalıyım?
Ayrıca, Adana'da olup ''gel yahu, bize de hevesli ve samimi bir dost lazım, sana öğretelim, sonra beraber çalışalım'' diyen varsa, o daha güzel olur.

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Hiç bilgin yoksa önce HTML sonra da JavaScript öğren. Programlamanın mantığını öğrenince kendine bir hedef seçer ve ona uygun bir dil öğrenirsiniz. Ama python da kararlıysan http://istihza.com/ en iyi kaynaktır. Ayrıca ilk öğrendiğinde gereksiz gibi görünen konular sonradan çok işine yarar.

C

HTML ile başlamamı mı öneriyorsun? Ben aslında C++'a merak sarmıştım bir ara, ama Python'ın daha kolay öğrenilen ve derlenen yapısı olduğunu falan duydum. HTML'den mi başlayayım ve HTML için youtube videoları veya kitaplar ne kadar faydalı olabilir?

Yusufcan Uzunyay 6 yıl

HTML sadece tasarım dilidir. JavaScript için de hafifletilmiş programlama dili diyebiliriz. Bunları önermemin nedeni bir hedef belirlemeden dil öğrenmeyi doğru bulmamamdır.

Ciwan Berfo 6 yıl

Ayrica python'ı c++'ya tercih et derim. Öğrenmesi daha kolay.

Ciwan Berfo 6 yıl

Hedeflerim var, ama çok fazla bilgim olmadığı için, verimli ve etkili hedefler koyamıyorum. Sadece tasarımda kalmak istemiyorum, amacım yazılım ve ileri aşamalar. Nereden başlayacağımı, nasıl metot kullanacağımı, kendimi geliştirecek kadar nasıl bilgi sahibi olacağımı bilmiyorum aslında.

Yusufcan Uzunyay 6 yıl

O zaman Python senin için iyi bir seçim. Kaynak için http://istihza.com/ derim. Ben öyle öğrendim. Çok ayrıntılı anlattığı için biraz sıkıcı gelebilir ama en iyi Türkçe kaynak o bence.

Ciwan Berfo 6 yıl

Peki bir zaman aralığı, kolaylaştıracak yol falan önerebilir misin? Yani, ''ben şöyle yaptım, daha iyi oldu, şu kadar zamanda ortalama düzeyde öğrendim, sonrası kendi çalışmama kaldı'' diyebileceğin bir şey var mı?

Yusufcan Uzunyay 6 yıl

Sana şöyle soyleyeyim, Benim konuları atlayarak öğrenmem 2 hafta aldı ama benimle aynı zamanda başlayıp daha kısa sürede daha iyi öğrenenler de oldu. Yani bu konuda tavsiye verecek son kişiyim.

Ciwan Berfo 6 yıl

C++ için bana bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlarım, 6 ay falan demişlerdi. 2 haftada, ufak tefek tasarımlar yapacak kadar öğrenebilir miyim?

Yusufcan Uzunyay 6 yıl

Ama konuları parça parça öğrenip her seferinde diğer öğrendiklerinle pekiştirirsen daha iyi öğrenirsin.

Ciwan Berfo 6 yıl

En azından bitirdiğinde belli bir düzeye gelmiş olursun.

Ciwan Berfo 6 yıl