Saç dökülmesinin sebebi geçirken bağırsak sendromu mu?

Merhaba. Benim sorum uzun süredir devam eden ve müthiş miktarda saç dökülmesi ile ilgili. Nedenini bulamadılar. Stresli de değilim. Bir yerde Geçirgen Bağırsak Sendromu belirtisi olduğunu okudum. Diğer belirtiler de uyuyor ara sıra kabızlık, yorgunluk, unutkanlık vs. Bu konuda bilgi danışmak isterim, Saç dökülmesi ile mücadele eden ve düzelten oldu mu?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Ben haşimato hastasiyim. Aşırı saç dökülmesi, yorgunluk, unutkanlık, halsizlik, kabızlık, tırnaklarda kırılma yapıyor. Bu açıdan bakarak bir endokrin uzmanına yönelin derim

E

Troid hormonları normal çıktı. Yıllar önce hipertroid vardı ilaçla ve yogayla düzeldi. Bir hafta önce de hormonlara bakıldı normal. Sadece nodül var, onun da böyle etkileri yokmuş.

Kirtana Muze 6 yıl

Anti tpo bakıldı mi? Genelde buna bakmayıp sadece tsh, t3_t4 bakiyorlar

Esma Çur 6 yıl

Önceki tetkiklere baktım Anti tpo daha önce yapılmış 5 yıl önce normal çıkmış ama son tahlilde bakılmamış. Endokrine gideyim ben teşekkür ederim. Peki size herhangi bir tedavi uyguluyorlar mı ilaç mı kullanıyorsunuz Esma Çur hn? Ve düzelme oldu mu?

Kirtana Muze 6 yıl

Ben 15 yıldır hasimato hastasiyim. 5 yıl boyunca sadece tsh bakıp geri gönderdiler. Sonra bir dr bu tahlile baktirip teşhisi koydu. Malesef şikâyetlerim geçmiyor. Hipotroidi icin ilaç kullanıyorum ama hasimato ya bir etkisi yok. Zaten bilinen tedavisi yok. Gluteinsiz beslenme tarzı işe yarayabilir ama zor bir diyet. Saclarim avuç avuç dökülüyor. Dün selenyum katkılı şampuan sipariş ettim. Bakalim işe yarayacak mı.

Esma Çur 6 yıl

Bu arada tsh lar normal olsa bile anti tpo yüksek olabiliyor

Esma Çur 6 yıl

Evet Esma Çur hn. Ben daha önce de haşimotodan şüphe etmiştim annemde de var zaten buna baktıracağım. Geçirgen Bağırsak Sendromu ile haşimoto gibi otoimmün hastalıkların bire bir ilişkisi varmış. Glutensiz beslenmeye başladım vs bağırsak düzelirse haşimotodan da belki normale döner. Ben saç için ayrıca cildiyeye de gittim şampuan önerdi faydası olur mu bilemiyorum ben de deneyeceğim.

Kirtana Muze 6 yıl

Kirtana Muze genetik yönü var. Bizde iki ablam ve babam hipotiroidi ve buna bağlı hasimato hastasiyiz. Kabizlik şişkinlik problemim her daim var. Kolestrol tavan yaptı. Diyet önerdiler bir ay yaptım ama otoimmun hastalığı olduğu için hasimato malesef geçmedi. Probiyotik ve gluteinsiz diyetler şikayetleri hafifletebilir. Sizede çok geçmiş olsun.

Esma Çur 6 yıl

Kirtana Muze benimde tüm tahliller normal çıkıyordu. İlk defa tiroid antikoruna bakıldı. Çok yüksek çıktı. D vitaminide düşük. Bunlarada baktırdınız mı.

Yadigar Aksaray 6 yıl

Hayır baktırmadım henüz Yadigar Aksaray, mutlaka baktıracağım. D vitami benim de düşük. Siz nasıl tedavi uyguluyorsunuz?

Kirtana Muze 6 yıl

Kirtana Muze ben ilaç sevmiyorum. Hayatım boyunca ilaç kullanmaktan kaçtım. D vitamini eksik çıkınca. Bir yıl her güneşi gördüğümde bir saat güneşlendim. Sadece 11den on ikiye çıkmış. Vitamin kullanmaya hergün güneşlenmeye başladım. Yoğurt mayalıyordum. Kombiyotik ve probiyotik mayalıyorum artık. Kımız. Kefirde dönüşümlü olarak mayalıyacağım. Hiç turşu yemiyordum. Sirkesiz limonsuz turşu kurdum. Kemik suyu kaynatıyorum. Hepsini düzenli olarak yapıyorum. Altı ay sonra kontrolde sonucunu göreceğim. İyi geleceğine inanıyorum. Bunların hiç birisini yapmıyordum.

Yadigar Aksaray 6 yıl

Yadigar Aksaray size de geçmiş olsun sonucu bizle de paylaşsanız keşke ne güzel olur

Kirtana Muze 6 yıl

Kirtana Muze Tabii ki paylaşacağım. Sizde uygulayın ve sonuçları paylaşırsanız bizde memnun oluruz.

Yadigar Aksaray 6 yıl