Sahiplenme, egemen olma, sevgiden mi kaynaklanır?

Sahiplenme /egemen olma duygusu ile "sevgi" doğru orantılı mıdır yoksa ters orantılı mıdır? Ters orantılı olduğunu düşünen arkadaşlar, toplumun %98'yle fikir ayrılığına düşme sorununu nasıl aşıyorlar?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Sahiplenme duygusunun içinde ego var, hırs var, bunun olduğu yerde saygı olur mu? Saygının olmadığı yerde sevgi olur mu ?

E

Mutsuz ilişkilerin altında yatan neden bu. Karşısındakini birey olarak görmekten vazgeçmek.

Aysegul Algur 6 yıl

Nasıl ego olur hırs olur sahiplenme duygusunda? Neye gore ve nasıl cikariyorsunuz bunu? Bence aksine ego 'dan ve hirslarsan arınmak var.. Siz sadece tek acidan bakmiyormusunuz sizcede, veya kelime olarak sahiplenmeyi acaba doğru mu kullanıyorsunuz ?

Mesut Bülgi 6 yıl

Mesut Bülgi tekeline alma da diyebiliriz

Elif Eşli 6 yıl

Birine sahip olma isteği elbette egodur.

Aysegul Algur 6 yıl

Ama sahiplenmek o degildir ki tekele almak, yani kelime sanki yanlış kullanılıyor analtmak istediginizi anlıyorum ama dogru kelime sanki sahiplenme değil, tam oturmuyor sanki..

Mesut Bülgi 6 yıl

Bir insan karşı cinsini cinsiyetlestirdigi için oluyor yani karşındakini cinsel obje olarak değil insan olduğu gibi görülse ve o güven, vicdan, saygı, Empati kursa böyle sorunlar yaşanmaz.

Ahmet Tekiş 6 yıl

Değer vermekle sahip olma isteğini karistiriosunuz bence siz.

Aysegul Algur 6 yıl

Aysegul Algur değer verdiğinde sevdiğin insan mutlu olsun istersin onu tekeline alıp boğmak istemezsin.

Elif Eşli 6 yıl

İşte ilişkilerin kısa sürede tüketilmesi veya sürekli bir hır gür içinde geçmesi bu yüzden. Kimse kimsenin sahibi vs değildir. Hayat arkadaşıdır dostudur.

Aysegul Algur 6 yıl

Özgürlükle sadakatsizlikte karistirilio.

Aysegul Algur 6 yıl

Aysegul Algur halbuki özgürleşemeyen insan sadık da olamaz.. Halbuki toplum tam tersine inanıyor. Bir gece eşi sevgilisi vs dışarda yatsa hemen öldüm anama bağlıyor

Elif Eşli 6 yıl

Biz ona othello sendromu diyoruz bizim toplumumuzda çok var bilim adamları buna pisikolojik bir rahatsızlık olarak görürler sahiplenme ve kaybetme korkusu buna dayalı olduğunu dusunuyorum

Ahmet Tekiş 6 yıl

Ahmet Tekiş kaybetme korkusu duyan insanda öz güven sorunu vardır, öz güven sorunu olan insan birini gerçekten sevebilir mi? Yoksa kendine güvence mi arıyordur sizce ?

Elif Eşli 6 yıl

Farkindaligimiz yok bizim. Neyi ne için yaptığımızı bilmiyoruz. Çoğu duygumuz bile ezbere.

Aysegul Algur 6 yıl

Aysegul Algur farkındalığın gelişince böyle %2'ye giriyorsun işte Ama değer.. O farkındalık her şeye değer.. Anlayan çıkmasa da olur.. Bana göre gerçek sevgide sahiplenme yoktur.. Adı üstünde sahiplenme- sahip olma, birinin sahibi olma isteği yani.. Çünkü kimse kimseye ait değildir.. Her canlı özgür yaratılmıştır. Ve kendini gerçekleştirmesi için dünyaya gelmiştir. Senin malın olmak için değil.

Elif Eşli 6 yıl

Sevebilir ama kaybetme korkusu olan insanlar genelde saplantili aşk denen şeyi yaşıyorlar berbat bir durum

Ahmet Tekiş 6 yıl

Ahmet Tekiş aşkla sevgi çok farklı, dikkat ettiyseniz başlıkta sevgi dedim aşk demedim

Elif Eşli 6 yıl

Anladım fark etmez çünkü bu olaya bizim gibi bakan insanlar çok az insanların kendini geliştirmek adı altında birşeyler sarf etmiyecegi için azınlık yasiyacagiz güzel sohbetti iyi geceler .

Ahmet Tekiş 6 yıl