Samsung telefon ekranlarında yanma sorunu yaşayanlar?

kullanıcıları!

Androide geri dönmek istiyorum, tercihim s8den yanaydı ama amoled ekran yanma sorunuyla karşılaştım baktığım 2 ikinci el telefonda da. Kalabalık bir gruba sorup istatistik çıkarmak en doğrusu olacak.

Şimdi sizden *#0*# tuşlayıp red, green ve blue'yu ve seçerek ekranınızda herhangi bir iz kalıp kalmadığına dikkatlice bakmanızı istiyorum. Belki farkında değildiniz ama ekranınız burn-in olmuş olabilir

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Sıkıntı yok diyenler ne kadardır kullanıyorlar ve ekran parlaklığını hep kısık mı kullanıyorlar? Sürekli aynı görüntüyü gösteren kısımlara dikkatli bakın yeşil mavi ve kırmızı renklerde. (Status bar ve navigasyon tuşlarının olduğu kısım gibi)

K

Soyledigin noktaları anlamadigimdan ekranı iyice inceledim her renkte. Bi problem yok. 4 aydır orta aydınlıkta kullanıyorum. Fulledigim çok nadir oldu.

Sena Özvarlık 6 yıl

Status ustteki simgelerin olduğu yer. Navigasyon tuşları da alttaki home geri tuşu falan. Eğer sorun yoksa gerçekten dikkatli kullanın parlaklığı

Kerim Çelikmez 6 yıl

Anladım. Sanirim önemli bi konu bu. Teknolojiyi bilmeden kullananlardanim ben. Bi yorumda ınstagram story zararları denmiş ama ne gibi zararları var?

Sena Özvarlık 6 yıl

Yani instagram whatsapp falan örnek aslında. Temelde amoled ekranlı telefonlar bir görüntüyü bir bölgede uzun süre boyunca sabit olarak gösterirse (özellikle yüksek parlaklıkta) oradaki görüntünün izi çıkıyor. Bu fotoğrafta mesela yukarıdaki simgelerin olduğu çubuk sürekli gösterildiğinden iz yapmış çizgi halinde.

com-jxphmv7t8fyghdzkn18n.jpg

Kerim Çelikmez 6 yıl

Anladım. Daha dikkatli olacağım. Tesekkurler

Sena Özvarlık 6 yıl