Şehirde bunalıp köye kasabaya yerleşenlerin yorumları

Merhaba güzel arkadaşlarım. Aranızda köyde yaşayan ya da büyük şehirlerden bunalıp ani bir kararla (iş, ev, gelecek planları gibi önemli şeyleri çözmeden) köye kasabaya yerleşmeyi düşünen kimse var mı? Sesten, gürültüden, kirlilikten aşırı derece bunalmış durumdayım. Minimal bir yaşamdan başka bir şey istemiyorum. Sadece canım sıkıldığında yüzebileceğim güzel koyları olan, yakın çevresinde çadırımı çaydanlığımı alıp kafamı dağıtabileceğim macera dolu dağı ormanı tabiatı olan nereleri var. Kaostan kaçan arkadaşlar: Siz nerede ve nasıl yaşıyorsunuz? Geçim konusunu için neler yapıyorsunuz ve geleceğe yönelik neler yapıyorsunuz? Kirada mısınız? Civarda kiralar ne kadar? Müstakil evde misiniz? Civarınızda satılık yerler var mı? Köy evi ve arsaların fiyatları ne kadar? Bulunduğunuz yerin en sevdiğiniz özelliğini ya da sizi mutlu eden bir kareyi yoruma gönderebilirmisiniz? Lüften, benim gibi olup aynı yoldan geçmiş veya aynı düşünceleri olan kişiler varsa iletişim kurabilirmiyiz? Fotoğraf dikkat için.

com-6adyjkou0ykmbpfs8or6.jpg
H
1 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Keşan’a bağlı Erikli’ye yerleşmeyi düşünebilirsin. Dairelerin tapulı satılık olanları 150.000₺’den başlıyor. Keşan 30 dk vesaitle.. Denizi de saros körfezi olduğu için mükemmel. Kışın köy hayatı ama yaz için aynı şeyi söyleyemem çok kalabalık oluyor. Gene de güzel. Keşan merkeze ve İstanbul’a da yakın. İş de bulunabilir. Bol şans

S

Sera yapmaya musiat uygun tarlalar bulunur mu? Fiyatlarından haberiniz var mı? İş olanakları neler? Teşekkürler!

Sebahattin Yaşasın 6 yıl

Ne kadarlık bir tarl düşünüyorsunuz? Kuzenim orada yaşıyor soralım, araştırmasını rica edelim..

Snm Cebecioğlu 6 yıl

Olmadı bizimkilerde orada İbriktepe köyünde keşana 20 dk sürüyor ve Erikli daha pahalı gelirse o civarda yakın bi çok yer var zamanında araştırdık baya en son ibriktepeye karar verdiler daha rahat edeceklerini düşündükleri için

Irmak Bozdağı 6 yıl

Elazığ'da kullanabileceğimiz uygun yerler var aslında. Ama İstanbul'dan çok uzağa gitmek istemiyorum. Rakamsal şeyler olacak sakıncası yoksa messenger'dan bilgi verir misiniz?

Sebahattin Yaşasın 6 yıl

Trakya'nın hemen hemen her yeri bu tür plânlar icin müsait. Fakat temel taşlarınızda eksik var ise bu sizler için sorun oluşturabilir. Göründüğü gibi kolay olmayabilir. İzzettiyeden başlayarak Dışbudak, Mecidiye, Erikli, Danişment, Sazlıdere, Gökçetepe bu tür düşünceler için uygun. Yalnız Erikli'de bulunan konutların çoğunda iskân problemi olduğu yöre halkı tarafından söylenmekte. Rızkınız bol olsun.

SeRhat Çıracı 6 yıl

Şuan Trakya’dayım. Yenice köyünde mis gibi köy kahvaltısında.. Aylık 2000₺ maaş ile iş teklif edebiliyorlar.. Kesinlikle Trakya köylerini değerlendirmenizi önerebilirim..

Snm Cebecioğlu 6 yıl

SeRhat Çıracı bir baraka yeter Hemşom Daimi yerleşim değil. Tarihi bilgi için teşekkürler

Sebahattin Yaşasın 6 yıl

Sebahattin Yaşasın o zaman yaza Keşan'a bekliyorum. Bi kaç araştırma yapalım.

SeRhat Çıracı 6 yıl

Trakya da bulundum Snm Cebecioğlu Çorlu, Tekirdağ, Süloğlu, Pınarhisar, Saray. Dimi SeRhat Çıracı

Sebahattin Yaşasın 6 yıl

Kefilim

SeRhat Çıracı 6 yıl

Hay hay SeRhat Çıracı ama yaz uzak. Sera için en son Nisanda her şeyin tastamam olması gerekiyor.

Sebahattin Yaşasın 6 yıl

O tarihe kadar izne gelirsem seve seve yardımcı olmaya çalışırım:)

SeRhat Çıracı 6 yıl

İstanbul yakın haberleşeiriz. İstanbul sayfası da yaparız.

Sebahattin Yaşasın 6 yıl

Yapalım

SeRhat Çıracı 6 yıl